Nu lanseras eSIM till Samsung Galaxy Watch i Sverige

Samsung meddelar idag att Telenor blir den första operatören i Sverige att möjliggöra uppkoppling via eSIM i Samsung Galaxy Watch.

Med eSIM, som är ett elektroniskt simkort inbyggt in klockan, kan klockan använda mobilnätet när den inte är uppkopplad via WiFi eller i närheten av telefonen via Bluetooth. Klockan blir därmed ett komplement till din smartphone som gör att du kan ringa, skicka meddelanden eller betala via Samsung Pay även vid tillfällen då du inte vill eller kan ha telefonen i närheten. När telefonen är påslagen och uppkopplad kan du dessutom ta emot notiser från alla dina favoritappar, t.ex. sociala medier, direkt i din klocka oavsett var telefonen är. Självklart kan du även välja bort vilka appar du inte vill få notiser från. Du slipper stressen över att inte veta vad som händer i din omvärld och är nåbar även utan telefon.

– Många vill kunna lämna ifrån sig sin telefon ibland men känner sig stressade när de inte har koll på om någon försökt nå dem. Med eSIM till Galaxy Watch är detta inte längre ett problem vilket gör att du kan lämna telefonen hemma när du går till stranden eller tar en lång löprunda i kvällssolen, säger Ardelan Sohrevardi, produktchef Tablet och Wearables på Samsung Norden.

Samsung Galaxy Watch presenterades i höstas och är Samsungs senaste flaggskeppssmartklocka, som kan stoltsera med en tidlös design i rostfritt stål och är tillgänglig i flera färger och storlekar. Klockorna har en batteritid på upp till 3-4 dagar vid normal användning, fler hälso- och träningsfunktioner än någonsin tidigare, stöd för Samsung Pay och kan nu alltså kopplas upp mot 4G-nätet. 4G-uppkoppling via eSIM i Galaxy Watch finns tillgängligt för konsumentkunder från och med idag med Telenors tjänst ”Mobiluppkoppling klocka”. Från och med 11 juni finns tjänsten även tillgänglig för företagskunder.

– Våra kunder efterfrågar eSIM och när vi nu som första svenska operatör lanserar funktionen i Samsung Galaxy Watch tar vi ett viktigt steg mot att skapa en enklare uppkopplad vardag för alla. Vi har dessutom förenklat och digitaliserat hela kundresan för eSIM för att man snabbt ska komma igång, säger Carl Gunnstam, ansvarig för Telenors mobilaffär.

eSIM för Samsung Galaxy Watch väntas lanseras under juni för Tele2 och under 2019 hos övriga operatörer.