Brings brakare ska få fler att göra gröna val under julen
Hem NYHETER Nu Brings brakare ska få fler att göra gröna val under julen

Nu Brings brakare ska få fler att göra gröna val under julen

Publicerat av: Redaktionen

Idag lanserar Bring en stor julkampanj med fokus på små lokala utsläpp.

Väldigt lokala utsläpp, som ibland inte går att undvika.

Man kanske inte kan styra över alla sina utsläpp – men små gröna val kan vara en god start. Med filmen vill Bring få fler att tänka ett extra varv för att skapa en mer hållbar jul. Som till exempel kring hur du väljer att få dina paket levererade.

Mat är en mycket central del av julen. En naturlig del av högtidens alla små och stora evenemang. Och vi förtjänar god mat och något att samlas kring. Men det är inte alltid enkelt att komma ihåg miljöaspekten när presenter ska köpas och slås in, huset ska pyntas och bordet ska dukas med sill, korv och potatis. Att tänka hållbart under julen har inte alltid varit en självklarhet. Men det vill vi ändra på. Och just därför kan det vara bra att veta att Bring levererar fossilfritt i Sveriges största städer.

Bring tar sitt miljöarbete på allvar och levererar idag fossilfritt i de största svenska städerna. Men att ta något på allvar behöver inte nödvändigtvis betyda att det inte går att kommunicera om det med hjälp av humor. För alla dina utsläpp kan du kanske inte styra över – men en liten handling kan vara en god start.

– På Bring har vi en stark tro på att vi får till en snabbare omställning om många gör lite, snarare än att ett fåtal gör mycket. Det är många små förändringar som tillsammans ger stora fördelar. Med vår julfilm hoppas vi ge fler en tro på att vi kan förändra saker – tillsammans. Och vi hoppas såklart på lite fniss i stugorna, säger Gisela Björkgren, marknadsansvarig för konsumentkommunikation på Bring.

– Vi har alla hört talas om växthusgaser, men väldigt få har sett eller känt det nära kroppen. Växthusgaser kan vara lite svårt att förstå sig på. Vi var tvungna att översätta utsläppen till något som är verkligt och som vi alla har en relation till. För en brakare har också ett miljöavtryck, säger Marius Hanstad, copywriter på POL.

Brings brakare ska få fler att göra gröna val under julen

– Jag gillar verkligen idén bakom filmen, att växthusgaser kan komma från lite varstans, och att man kan minska sitt avtryck på miljön genom att välja fossilfri leverans. Det var en rolig utmaning att göra en vacker och fartfylld julfilm med en ofrivillig kroppsfunktion (läs prutt) som vändpunkt, säger Henrik Sundgren, regissör på produktionsbolaget Giants & Toys.

Relaterade Artiklar