Nu är ytterliggare åtta band klara! Det är den 30:e upplagan av Sweden Rock Festival
Hem TRENDER Nu är ytterliggare åtta band klara! Det är den 30:e upplagan av Sweden Rock Festival

Nu är ytterliggare åtta band klara! Det är den 30:e upplagan av Sweden Rock Festival

Publicerat av: Redaktionen

Ytterligare åtta akter är nu klara för sommarens Sweden Rock Festival.

Nytillskotten är de amerikanska thrashlegendarerna Testament, det ofta önskade göteborgska metalbandet Avatar, klassiska punk-/rock’n’rollbandet Sator, stekheta Thundermother som är nyss hemkomna från en USA-turné tillsammans med Scorpions, 30-årsfirande brittiska prog metalinstitutionen Threshold, ockulta retrorockarna Green Lung, samt de båda nya, svenska rockhoppen Hot Breath och Ström.

Sedan tidigare är Iron MaidenGhostMötley CrüeDef LeppardPanteraGojiraBehemoth och Clutch klara för festivalen.

76 band återstår att presentera!

Den 30:e upplagan av Sweden Rock Festival anordnas i Sölvesborg den 7-10 juni.

3- och 4-dagarsbiljetterna är släppta och hittas på www.swedenrock.com. 3-dagarsbiljetterna är nästan slutsålda.

MER OM DE BAND SOM PRESENTERAS IDAG:

TESTAMENT (USA)
Det största bandet från ”den andra generationen” Bay Area-thrash har i princip hyllats av hela metalvärlden alltsedan debuten ”The legacy” släpptes 1987. Det är i själva verket svårt att peka på något av deras tretton studioalbum som inte klassikerförklarats, senaste plattan ”Titans of creation” (2020) förvisso inräknad. Fans av headbangingvänlig, ösig, idérik och allmänt högkvalitativ metal vet kort och gott att sångaren Chuck Billy och grabbarna aldrig gör dem besvikna, och det innefattar definitivt deras liveframträdanden,

AVATAR (Sverige)
Ett av få band som verkligen vidareutvecklat melodisk death metal sedan genrens storhetstid på 90-talet, är göteborgska Avatar. Sedan 2006 har de utgivit åtta studioalbum, däribland moderna klassiker som ”Hail the apocalypse” (2014) och ”Hunter gatherer” (2020), där hårda tongångar varvas med finess och allehanda överraskningar. Inte att förglömma, Johannes Eckerström är en unik frontman. Vi vågar nästan lova att nionde albumet ”Dance Devil dance”, som släpps i februari, hinner höja Avatars aktier lite till lagom till SRF.

SATOR (Sverige)
Sator har varit en högt älskad institution på den svenska rockscenen i princip sedan starten 1987. Borlänges stoltheter inom svängig punk – och tidvis hårdrock, som på 1992 års albumklassiker ”Headquake” – har på sju ”vanliga” album fått till fanfavoriter som ”World”, ”We’re right, you’re wrong” och ”I’d rather drink than talk”. På det klassiska coveralbumet ”Barbie-q-killers vol 1” (1994) hyllade de sina punkrötter, och publiken blev föga oväntat förtjust när denna äntligen följdes upp av ”Return of the Barbie-q-killers” 2022

THUNDERMOTHER (Sverige)
Thundermother från Växjö gick först och främst i AC/DC:s fotspår när de albumdebuterade 2014. Idag, fyra album senare, är deras egen personliga stil fullt utvecklad och det är också framför allt med de två senaste albumen, ”Heatwave” (2020) och ”Black and gold” (2022), som Thundermother seglat fram som ett av de hetaste nya (nåja) svenska hårdrockbanden. På scen är de en upplevelse, vilket bland annat landade dem en USA-turné med Scorpions 2022.

THRESHOLD (England)
Europas svar på Dream Theater? Nja, mera personliga än så är de allt, men visst är brittiska Threshold, som 2023 firar 30-årsjubileum som skivsläppande grupp, ett av de äldsta och mest klassiska banden inom europeisk prog metal. Olikt många veteranband har Threshold också bara ökat i popularitet – av deras tolv studioalbum är verk som ”Legends of the shires” (2017) precis lika uppskattade som de gamla plattorna, och ingen lär behöva oroa sig för att högaktuella och hett efterlängtade ”Dividing lines” ska bryta trenden.

GREEN LUNG (England)
Green Lung från Storbritannien hör till de nya representanterna för traditionell ockult hårdrock. Deras sound innehåller element från såväl psykedelisk rock som stoner och punk, och de har fått ett fint bemötande av såväl kritiker som fans för sina båda album ”Woodland rites” (2019) och ”Black harvest” (2021). Folklore och skräck är viktiga influenser för bandet som trots sitt envisa independent-tänk börjat slå sig in i de större sammanhangen.

HOT BREATH (Sverige)
”Din efterfest som aldrig tar slut”, har Hot Breath från Göteborg beskrivit sig som. Bandet, med medlemmar från bland annat inte helt okända Honeymoon Disease, spelar hård och svängig garagerock’n’roll som siktar på skrevet utan att skämmas. Då 2019 års självbetitlade EP och 2021 års debutalbum ”Rubbery lips” mottagits positivt av rockpubliken är tiden nu inne för Hot Breath att inta även de större scenerna.

STRÖM (Sverige)
AC/DC-influerad rock med svenska texter och smak av Småland är inte vanligt. Men nu finns Ström, som våren 2022 blev en snackis med singlarna ”Tiden sjunger” och ”Ta mig tillbaks”. I september kom debutalbumet ”Ström”, och på denna korta tid har bandet lyckats bli ett av Sveriges mest omtalade på länge. Både kritiker och publik har mottagit Ström med öppna famnen – deras ljusnande framtid är av allt att döma redan här.

Relaterade Artiklar