Norge nästa för Loyo Pay – appen för mobila betalningar i butiker och på nätet
Hem E-HANDEL Norge nästa för Loyo Pay – appen för mobila betalningar i butiker och på nätet

Norge nästa för Loyo Pay – appen för mobila betalningar i butiker och på nätet

Publicerat av: Redaktionen

Resurs Bank tar Loyo Pay, appen för mobila betalningar, till Norge efter den svenska lanseringen i mars 2017.

Norge nästa för Loyo Pay – appen för mobila betalningar i butiker och på nätet 2Med inträdet i Norge möter Resurs Bank en marknad för mobila betalningar som kommit längre än i Sverige, både vad gäller konsumentintresse och teknisk anpassning i butiker.

Enligt DIBS e-handelsrapport 2016 gjorde 48 procent av de norska e-handelskonsumenterna köp från en mobil enhet, där motsvarande siffra ligger på 31 procent i Sverige enligt E-barometern. Även i fysiska butiker där NFC-anslutna terminaler krävs för mobil betalning ligger Norge i framkant då ett stort antal aktörer och kedjor är anslutna enligt EU-kravet som säger att samtliga betalterminaler i Europa ska ha stöd för NFC den 1 januari 2020.

Genom lanseringen av Loyo Pay i Norge ökar Resurs Bank kundnyttan ytterligare för sina norska kunder som nu får en digital betaltjänst som gör det enkelt och smidigt att handla i alla kanaler; vid e-handel, i appar och i fysiska butiker samtidigt som avancerade säkerhetsmetoder erbjuder trygga och säkra köp.

För att använda Loyo Pay krävs en Androidtelefon samt ett Mastercard-kort utgivet av Resurs Bank, t.ex. Supreme Card. Loyo Pay laddas ner från Google Play. För närvarande kan tjänsten inte användas med iPhone, då Apple valt att spärra NFC-tekniken

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>