Nordnet lanserar elektronisk handel på Londonbörsen
Hem E-HANDEL Nordnet lanserar en elektronisk handel på Londonbörsen

Nordnet lanserar en elektronisk handel på Londonbörsen

Publicerat av: Redaktionen

Nordnet lanserar idag elektronisk handel på London Stock Exchange, en av världens både äldsta och största börser.

På samma gång presenteras ett introduktionserbjudande där Nordnets kunder fram till 30 juni kan köpa och sälja aktier på Londonbörsen utan att betala courtage.

– Vi är mycket glada över att kunna öppna den digitala dörren till Londonbörsen, och lansera elektronisk handel på en av världens största och mest likvida finansiella marknadsplatser. Aktiehandel genom digitala plattformar är något av Nordnets kärnverksamhet, och därför känns det extra kul att kunna addera en så viktig börs som London till vårt sortiment, säger Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet.

Nordnet lanserar elektronisk handel på Londonbörsen

Martin Ringberg Sverigechef Nordnet

Det samlade marknadsvärdet för bolag noterade på Londonbörsen uppgår till cirka 3.500 miljarder USD. Som jämförelse har Nasdaq Nordic – som driver börserna i Sverige, Danmark och Finland – ett sammanlagt marknadsvärde om cirka 2.200 miljarder USD.

– Brexit till trots är Londonbörsen fortsatt helt central ur ett globalt finansiellt perspektiv. Med den här lanseringen kommer våra kunder få tillgång till ett helt nytt placeringsuniversum och möjligheten att investera i ett stort antal välkända varumärken, säger Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet.

Nordnet kommer att erbjuda handel i de 350 största aktierna på Londonbörsen, motsvarande de aktier som ingår i indexen FTSE100 samt FTSE 250. Bland de mer välkända bolagen kan nämnas Burberry, Rolls Royce, Vodafone, Unilever, Lloyds och HSBC.

Introduktionserbjudandet innebär att Nordnets kunder fram till och med 30 juni 2022 kommer att handla courtagefritt. Liksom för handel på övriga utländska marknader tillämpas vid handel på Londonbörsen en valutaväxlingsavgift på 0,25%. För köporder debiteras en så kallad stämpelskatt (stamp duty) uppgående till 0,50%, vilken tillfaller brittiska staten. Nordnets kunder kommer att erbjudas kostnadsfria realtidskurser från Londonbörsen. Öppettiderna på Londonbörsen är 09.00-17.30 svensk tid.

Relaterade Artiklar