Nordiska Kompaniets julskyltning blir magisk med hjälp av AR
Hem NYHETER Nordiska Kompaniets julskyltning blir magisk med hjälp av AR

Nordiska Kompaniets julskyltning blir magisk med hjälp av AR

Publicerat av: Redaktionen

– Årets jul på NK kombinerar något av det bästa från vår historia, en högkvalitativ julskyltning, med ett smakprov av framtiden där digitaliseringens möjligheter används på ett kreativt och kul sätt. Lanseringen av en app med AR ligger väl i linje med NK:s stora förändringsarbete att ta varuhuset in i en ny epok, säger Henrik Andréasson, vd på Nordiska Kompaniet.

Nordiska Kompaniets julskyltning blir magisk med hjälp av AR 2Appen ”NK Christmas” har den senaste Augumented Reality-tekniken, ARKit 2 inbyggd. NK är först i Norden med att skapa en sådan omfattande AR-värld med ARKit 2. Användarna kan med hjälp av sin iPhone ta del av en extra värld, en ny dimension, som inte finns där på riktigt. När man riktar sin mobilkamera mot specifika markörer i skyltfönster och i Ljusgården kommer figurerna i skyltningen till liv och ett magiskt vinterlandskap växer fram.

Vid avtäckningen av julskyltningen kommer Tomten med häst och vagn och öppnar varuhuset med sin guldnyckel. Lördagar och söndagar mellan den 18 november och 9 december och därefter varje dag fram till den 23 december finns Tomten på plats i Ljusgården för att ta emot barnens önskelistor. Det går även att uppleva NK:s egen Eventskalender i AR där nya spännande händelser sker varje dag. Dessa händelser kommer även att läsas upp i varuhusets högtalare av skådespelaren Hedda Stiernstedt från tv-serien ”Vår tid är nu”.

Många föräldrar förevigar barnens möte med tomten och i år kan dessa bilder sprida glädje inte bara för nära och kära. NK erbjuder i samarbete med PostNord en möjlighet att göra den egna bilden till ett ”Riktigt Vykort” där en del av intäkterna går till välgörenhetsorganisationen Clownmedicin på Astrid Lindgrens barnsjukhus. På det sättet hjälps vi åt att sprida julstämning till dem som mest behöver det.

I årets skyltfönster kommer temat En magisk jul till liv och visar vad som händer bakom kulisserna i varuhuset när medarbetarna och kunderna inte är på plats. Tomten och hans hjälpredor klär granen, bakar pepparkakor och ordnar med alla transporter av årets julklappar.

NK:s app ”NK Christmas” är kostnadsfri och kan laddas ner på App Store.

Relaterade Artiklar