Nordic Choice Hotels lanserar Nordens första 5G-uppkopplade hotell i samarbete med Tele2 och Speeron
Hem NYHETER Nordic Choice Hotels lanserar Nordens första 5G-uppkopplade hotell i samarbete med Tele2 och Speeron

Nordic Choice Hotels lanserar Nordens första 5G-uppkopplade hotell i samarbete med Tele2 och Speeron

Publicerat av: Redaktionen

I samarbete med Tele2 och IT-partnern Speeron, lanseras nu Nordens första 5G-uppkopplade hotell på Comfort Hotel Xpress i Stockholm.

Med 5G kommer Nordic Choice att förutom snabb uppkoppling på rummen kunna erbjuda gästerna nya smarta lösningar och  förbättrade hotellupplevelser.

Som det allra första hotellföretaget i Norden kan Nordic Choice Hotels nu erbjuda gästerna 5G på Comfort Hotel Xpress Stockholm. I början kommer framtidens mobila teknik att finnas tillgänglig i 20 av de 257 rummen på hotellet, vilket innebär att gästerna redan nu kan testa de möjligheter som 5G erbjuder.

– Vi är oerhört glada över hur vi kan utveckla gästupplevelsen med den nya tekniken. I början får gästerna bland annat nya TV-tjänster och inte minst upplevelsen av att använda 5G för till exempel spel, nedladdning eller delning. Vi är i startfasen av vilka möjligheter 5G kan ge oss att skapa framtidens hotellbesök och är i flera spännande dialoger med utvecklare inom flera områden, säger Christian Lundén, Director of Innovation & Customer Journey i Nordic Choice Hotels. 

Speeron kommer att leverera framtidens teknologi till cityhotellet i Stockholm. Till att börja med kommer gästerna att få tillgång till blixtsnabbt wifi som drivs av 5G levererat av Tele2. Bland annat kommer TV-tjänster, spel och annan underhållning att anslutas och inom kort kommer även 5G-uppkopplade sensorer att installeras på rummen för att bland annat möjliggöra mätning av luftkvalitet.  klimatanordningar, olika kommunikationslösningar.

  -Vi ser enorma möjligheter kopplade till att implementera 5G-tekniken inom bland annat hotellbranschen. Det kommer på sikt att skapa helt nya upplevelser för hotellgästerna tillsammans med IoT. Det är inte bara hotellens gäster som kommer att få glädje av den nya tekniken. Även ur ett fastighetsperspektiv är det här en fantastisk lösning. 5G-tekniken medför så mycket mer än enbart en enorm ökning av hastighet och kapacitet. Det finns faktorer som möjliggör en total trådlös uppkoppling av både hårdvarukomponenter och människor som vi inte sett tidigare. Möjligheterna inom området tillsammans med IoT är oändliga, säger Karl Söderberg, Partner på Speeron.   

Målet är att kunna erbjuda 5G på fler av Nordic Choice Hotels mer än 200 hotell i Norden och Baltikum under året och kunna skapa helt nya gästupplevelser, men också att förenkla och förbättra det dagliga arbetet för personalen.  Dessutom kommer 5G i framtiden både effektivisera och minska underhållskostnaderna för nya byggnader.

– Vi vill vara delaktiga i hur våra kunder kan använda sig av 5G och den senaste generationen mobilteknik i praktiken. Vi testar nu olika möjligheter på ett hotell i Stockholm och nästa fas blir att tillsammans med Nordic Choice och Speeron utöka till fler hotell och ansluta fler funktioner i hotellrummen. Med 5G och olika typer av IoT-lösningar kan vi förbättra upplevelsen för gästerna och underlätta arbetet för personalen, säger Stefan Trampus, affärsområdeschef för företagsmarknaden på Tele2

Relaterade Artiklar