NK:s Julskyltning – Varuhustomtarnas Magiska Jul
Hem DETALJHANDEL NK:s årets Julskyltning – Varuhustomtarnas Magiska Jul

NK:s årets Julskyltning – Varuhustomtarnas Magiska Jul

Publicerat av: Redaktionen

Nordiska Kompaniet har i över 100 år bjudit in stora som små besökare till en magisk start på julen – skyltsöndagen och avtäckningen av årets julskyltning.

I år vill NK bjuda in till en extra magisk julupplevelse.

NK:s Julskyltning – Varuhustomtarnas Magiska JulI årets julskyltning har NK:s hustomtar tagit plats och kommer till liv med hjälp av digitala hantverk i årets färgsprakande fönster.

Besökarna kommer bland annat få möta Inslagstomten som förbereder alla paket som ska läggas under granen, Beautytomten som florerar bland sminktrender och testar skönhetsfilter och busiga julkulor som stökar runt i varuhuset i årets julskyltning ”Varuhustomtarnas magiska jul”.

Julen firas traditionsenligt på skyltsöndagen i Stockholm och Göteborg den 20 november klockan 10.50. Tillsammans med den kreativa studion RAY Atelier och den digitala byrån PXLFLD har NK skapat fönsterkreationer med avancerad teknik och digitala lösningar som inte använts i tidigare års julskyltningar. I varje fönster får besökarna en stämningsfull inblick i hur NK:s hustomtar förbereder sig inför julen. Besökarna kommer få möta Inslagstomten som förbereder alla paket som ska läggas under granen, Beautytomten som florerar bland sminktrender och Leksakstomten som väljer ut hårda klappar till alla barnen. I Boktomtens fönster ser tomten till att alla har böcker och sagor att läsa i jul, hos Fashiontomten testas outfits och hos Bageritomten får besökarna se julstöket i köket.

– Det är fantastiskt roligt att varje år få se alla förväntansfulla miner precis innan ridån till årets julskyltning går upp. NK:s ambition är att bjuda våra besökare, stora som små, på en magisk julstart och i år kommer man inte bara möta jultomten utan även en skara hustomtar som alla bidrar till en minnesvärd upplevelse i en något mer digital miljö än tidigare, säger Karin Wickberg, marknadschef på Nordiska Kompaniet.

På skyltsöndagen den 20 november är besökare välkomna att medverka vid avtäckningen av årets julskyltning Varuhustomtarnas magiska jul klockan 10.50. Tomten anländer till varuhusen i häst och vagn följt av en musikparad för att sedan träffa förväntansfulla besökare inne på NK mellan klockan 11.00-17.00. En magisk start på NK:s jul som följs av aktiviteter i varuhusen ända fram till jul.

– I år vill vi att det som händer i skyltfönstret ska synas från andra sidan gatan, vi har jobbat med större penseldrag snarare än små saker. Vi har gjort allt för att få in ännu mer jul i skyltningen samtidigt som det är klassiskt och nytänkande. Det har varit utmanande och kul att få skapa något som ska fungera för alla generationer, säger Saba Gedda, Creative Director på RAY Atelier som stått för årets koncept och produktion.

– Möjligheten att designa och producera rörliga videoelement till årets julskyltning på NK känns verkligen jättekul. Genom att använda projektionsteknik och inbyggda bildskärmar i skyltfönstren kan besökarna upptäcka och titta in i våra karaktärers värld på ett helt nytt sätt, säger Anders Granström, PXLFLD.

Relaterade Artiklar