NIBE lanserar smarta hem-tillbehör till nya värmepumparna
Hem PRODUKTNYHETERSMARTAHEM NIBE lanserar smarta hem-tillbehör till nya värmepumparna

NIBE lanserar smarta hem-tillbehör till nya värmepumparna

Publicerat av: Redaktionen

Nu kan den som har en värmepump i NIBE S-serien dra nytta av dess fulla potential!


–Vi vill hjälpa våra kunder att få en enklare vardag och leva mer hållbart, säger Sven Hallbeck, produktchef för smarta hem-tillbehör på NIBE. Därför gör vi det ännu enklare att anpassa inomhusklimatet och energiförbrukningen helt efter egna behov.

En enklare och mer hållbar vardag är en del av strategin bakom de nya intelligenta värmepumparna i S-serien. Därför lanserar nu NIBE en serie trådlösa smarta hem-tillbehör som gör det enkelt att styra och övervaka sitt värmesystem ännu mer precist och ännu bekvämare.

Ett smart hem med NIBE
NIBEs värmepumpar har en självklar plats i det smarta hemmet.
–Vi har tidigare gjort det enkelt att addera röststyrning och nya energikällor till värmepumpen, solceller till exempel, säger Sven Hallbeck. Nu gör vi det lika enkelt att koppla på smarta tillbehör för att övervaka och styra efter temperatur och luftkvalitet. Allt för att bidra till hög komfort och låg energiförbrukning.

Värmepumpen justerar sig själv
Vitsen med tillbehören är inte att kunderna själva ska justera sitt värme- och ventilationssystem.
–Tvärtom, det görs automatiskt, förklarar Sven Hallbeck. Sensorerna kommunicerar med värmepumpen som justerar klimatet för att optimera komforten och med låg energiförbrukning. Det är bara att luta sig tillbaka och koppla av, eller om man vill, ändra inställningarna manuellt efter behov. Till exempel kan man sitta i soffan och ha koll på värmen i sovrummet, CO2-halten i vardagsrummet och luftfuktigheten i källaren.

Rumsenhet NIBE RMU S40 fjärrstyr och övervakar värmepumpen
Ibland är det bekvämt att kunna styra värmepumpen från en lättplacerad display på väggen istället för att gå ner i källaren eller använda mobilen/surfplattan. Den trådlösa rumsenheten* har en 2,8 tums touchscreen, inbyggd temperatur- och fuktgivare och fungerar även som repeater, dvs förstärker signalen mellan de trådlösa enheterna.

Trådlös temperatur- och fuktsensor THS 10 håller koll på fukt och värme
Den trådlösa sensorn gör att man kan läsa av temperaturen och luftfuktigheten för att skapa ett behagligt och hälsosamt inomhusklimat. Sensorn kan ersätta den fasta innegivaren.

Trådlös koldioxid-, temperatur- och fuktsensor CDS 10 förbättrar luftkvaliteten
Med en trådlös koldioxidsensor justeras koldioxidhalten automatiskt om värmepumpen har en tillhörande ventilationsanläggning. Allt för att man ska få en jämn och god luftkvalitet, till exempel i sovrummet.

Repeater RPP 10 fjärrstyrd strömbrytare med energimätare
Vill man kunna schemalägga av- och på-funktionen till strömbrytaren eller mäta energiåtgången i ett uttag, då ska man välja den här repeatern som även förstärker signalerna mellan smarta hem-produkterna i större hus.

*Rumsenheten är trådlös mot värmepumpen, men kräver extern strömförsörjning med micro-usb. Köpes separat.

De trådlösa tillbehören är enkla att placera på väggen och att ansluta till sin anläggning i NIBE S-serien.

Relaterade Artiklar