Netatmo lanserar sin första produkt baserad på den nya Matter-standarden
Hem PRODUKTNYHETER Netatmo lanserar sin första produkt baserad på den nya Matter-standarden

Netatmo lanserar sin första produkt baserad på den nya Matter-standarden

Publicerat av: Redaktionen

Med sin Smarta Säkerhetssensor offentliggör Netatmo sin första Matter-produkt och fortsätter att förenkla åtkomsten till det smarta hemmet

Netatmo lanserar sin första produkt baserad på den helt nya Matter-standarden.

Netatmo Smart Säkerhetssensor för fönster och dörrar ger bättre säkerhet i hemmet.

Den nya Matter-standarden har varit ett hett ämne under årets upplaga av CES.  Netatmo, ett företag inom Legrand-gruppen, har tillsammans med ungefär 250 medlemsföretag i Connectivity Standard Alliance arbetat med att utveckla en kommunikationsstandard för uppkopplade enheter vilket resulterade i Matter-standarden. Fördelen blir att konsumenter inte längre behöver fundera över om en ny uppkopplad enhet fungerar med dem de äger sedan tidigare. Dessutom utökar den nya standarden möjligheterna till interaktion mellan produkter och förenklar användningen av röstassistenter.

Netatmo Smart Säkerhetssensor

Netatmo lanserar sin första produkt baserad på den nya Matter-standardenNetatmos första Matter-produkt är en Smart Säkerhetssensor – utrustad med en kontaktsensor och en infraröd rörelsedetektor, och utvecklad för att förbättra hemmets säkerhet och komfort.

Sensorn som placeras på dörrar och fönster känner av om de öppnas och skickar då en varning till användarens smartphone. Den gör det också möjligt att kontrollera status på varje utrustad dörr och fönster på distans, och se om de är öppna eller stängda.

Sensorn är även utrustad med infraröd rörelsedetektion. Den är Matter-kompatibel och kan interagera med andra uppkopplade produkter och till exempel starta uppvärmningen när någon befinner sig i rummet, stänga av den när det är tomt, samta starta VMC eller lamporna när den upptäcker närvaro.

Matter-standarden stöds av IP-tekniker som wifi och Thread. Dessa protokoll tillåter produkter att ansluta sig till varandra, men för att interagera på ett användbart sätt behöver de också tala samma språk. Matter formaliserar detta språk och möjliggör interoperabilitet mellan produkter i hemnätverket. På så vis blir den smarta hem-upplevelsen enklare, mer pålitlig och helt säker.

Netatmo Smart Säkerhetssensor är Thread- och Matter-kompatibel och kan interagera med alla komplatibla produkter oavsett varumärke. Genom att vara en del av denna standard fortsätter Netatmo att öppna möjligheten till ett smart hem för så många som möjligt.

Thread är en av IP-teknikerna som stödjer Matter. Tekniken uppfanns av Google och antogs snabbt av Apple. Det är en mycket energieffektiv teknik som gör det möjligt att bygga nätverk av mesh-produkter i hemmet. Från en gränsrouter som antagligen redan finns hos de flesta användare (alla Nest-produkter, en Apple TV, en HomePod Mini etc) ansluter nätverket de olika produkterna i huset utan att hindras av avstånd eller skiljeväggar.

 

Relaterade Artiklar