Nelly.com vill förändra modebranschens modellideal och lanserar #NELLYNEWFACES
Hem E-HANDEL Nelly.com vill förändra modebranschens modellideal och lanserar #NELLYNEWFACES

Nelly.com vill förändra modebranschens modellideal och lanserar #NELLYNEWFACES

Publicerat av: Redaktionen

Nelly.com som erbjuder kläder till modemedvetna unga kvinnor har under de senaste åren arbetat aktivt med att förändra modebranschens ideal.

Nelly.com vill förändra modebranschens modellideal och lanserar #NELLYNEWFACES 1

#NELLYNEWFACES

Modeaktören har sedan tidigare slutat retuschera bort bristningar, celluliter och ärr på modell- och kampanjbilder som ett led i visa upp hur kvinnokroppen faktiskt ser ut och för att bli mer inkluderande i sin kommunikation.

Nu tar modeaktören nästa steg och lanserar ett nytt långsiktigt koncept för att casta modeller – #NELLYNEWFACES. Nelly.coms kunder får själva ansöka om att vara modeller och representera varumärket. Med hjälp av #NELLYNEWFACES vill Nelly.com förändra bilden av vad en modell är och hur hen ser ut och visa hur plaggen sitter på flera olika typer av kroppar för att inspirera och inkludera sin målgrupp.

-Fram tills nu har vi bara castat våra modeller via modellagenturer runt om i världen. Utmaningen är att modellagenturerna överrepresenterar modeller som har en look enligt modebranschens ideal vilket gör att de inte har kunnat möta vår efterfrågan om olika utseenden i den mån vi önskat. Nu tar vi saken i egna händer och gör det tillsammans med våra kunder, säger Anna Ullman Sersé, vd på Nelly.com.

#NELLYNEWFACES lanserades i början av juli via ett ansökningsformulär på Nelly.com och har hittills fått över 20 000 ansökningar.

För att bli ett av Nelly.coms nya ansikten ska man vara intresserad av mode och gilla den stil och det utbud som modeaktörens erbjuder för att kunna genuint representera kunderna. Därför ger sig nu Nelly.com ut på en castingturné för att möta några av alla de som har ansökt till att bli nya Nelly-ansikten sedan lanseringen.

-Vi ser fram emot att träffa våra kunder och med deras hjälp kunna bredda representationen i modebranschen. Samtidigt som vi får möjlighet att lyfta fram nya, fantastiska tjejer som får chansen att ta plats och påverka. #NELLYNEWFACES är ett långsiktigt projekt som vi löpande kommer att jobba med under lång tid. Det blir ett nytt och viktigt sätt för oss att hitta nya modeller, avslutar Anna Ullman Sersé.

Castingturnén besöker Köpenhamn 22 augusti, Oslo 23 augusti och avslutar i Stockholm den 24 augusti. Totalt har 150 stycken tjejer blivit inbjudna till den första, men inte sista, castingturnén. De modeller som sedan väljs ut via #NELLYNEWFACES kommer att plåtas i Nelly.coms fotostudio i Borås till branschmässig ersättning. Tre av modellerna kommer dessutom att fronta höstens stora kampanj.

Relaterade Artiklar