Hem NYHETER Nej Tack till Black Friday hos The Body Shop – I år är allt annorlunda!

Nej Tack till Black Friday hos The Body Shop – I år är allt annorlunda!

Publicerat av: Redaktionen

2020 har varit annorlunda på alla sätt, det kommer även Black Friday att vara.

Nej Tack till Black Friday hos The Body Shop - I år är allt annorlunda! 3I år väljer The Body Shop att belysa den brinnande frågan om mäns våld mot kvinnor och killars våld mot tjejer. Under Black Friday-veckan ägnas all kommunikation i alla företages kanaler åt kampanjpartnern Ungarelationer.se och deras viktiga budskap.

Istället för den numera traditionsenliga butikskommunikationen som berättar om rabattnivå i procent under Black Friday kommer The Body Shops kunder mötas av den mörka statistiken att var fjärde tjej utsätts för våld i sin relation.

VAR FJÄRDE TJEJ.

Siffran kommer från BRÅ kortanalys 2018 “Brott i nära relationer bland unga” där 23 % av tjejerna i åldersgruppen 16-24 år uppgav att de någon gång utsatts för brott i en nära relation och kampanjen är ett samarbete med Ungarelationer.se.

“Ungarelationer.se är en nationell organisation som jobbar för att motverka mäns våld mot kvinnor som börjar med killars våld mot tjejer. Vi är glada att vi under en vecka med stor trafik online och i butik har möjlighet att lyfta ett så viktigt ämne som våld i ungas relationer, säger Tanja Bruun, Head of Marketing and Corporate Responsibility på The Body Shop i Sverige och Danmark.”

The Body Shop har under året fokuserat på att lyfta problemet med mäns ökade våld som en effekt av självisolering och restriktioner under Covid-19 pandemin. UN Women kallar ökningen av våld nära relationer för en skuggpandemi*. Tillsammans med ägargruppen Natura &Co arbetar The Body Shop sedan våren 2020 för att  hjälpa de drabbade, som oftast är kvinnor.

I höst och vinter lyfter The Body Shop organisationer världen över som arbetar mot mäns våld mot kvinnor. I Sverige tar The Body Shop ännu ett tag tillsammans med Ungarelationer.se för att motverka våld i ungas relationer.

“Att The Body Shop använder Black Friday till att istället så tydligt synliggöra ett utav våra största samhällsproblem – mäns och killars våld mot kvinnor och tjejer – är oerhört viktigt och betydelsefullt”, säger Zandra Kanakaris generalsekreterare på 1000 Möjligheter som driver ungarelationer.se och fortsätter: “När det kommer till hållbara långsiktiga CSR-samarbeten så handlar det inte bara om donationer och finansiering, minst lika viktigt är folkbildning och informationsspridning”.

Information om vad killars våld mot tjejer är, hur det påverkar och vad alla kan göra för att hjälpa sprids i The Body Shops butiker, till alla medlemmar i kundklubben LOVE YOUR BODY CLUB som når ut till mer än 300 000 medlemmar varje vecka, i sociala kanaler och via The Body Shops ecom.

Kampanjen är live i alla The Body Shops kanaler mellan 23 och 29 november 2020.

SÅ STÖTTAR DU UNGARELATIONER.SE

  1. Donera ett valfritt belopp när du betalar för ditt köp. Om du handlar under våra medlemsdagar 9-22/11 matchar vi din donation.
  2. När du köper vår Snow Globe gåva donerar vi 50 kr.
  3. Varje gång du handlar hos oss under julkampanjen stöttar du Ungarelationer.se och deras viktiga arbete för jämställda relationer fria från våld. Målet är att samla in 250 000 kr, hur högt beloppet blir avgör vårt gemensamma engagemang.
  4. Bli månadsgivare hos ungarelationer.se. Målet är att fram till årsskiftet värva 500 nya månadsgivare. Då kan Ungarelationer.se anställa en till psykolog och hjälpa ännu fler.

*Skuggpandemin = den pandemi av ökat våld i nära relationer som följt av isolering och restriktioner i relation till Covid-19. Källa: UN Women

Relaterade Artiklar