MSI 3070 Gaming X Trio
Hem GAMING MSI 3070 Gaming X Trio

MSI 3070 Gaming X Trio

Publicerat av: Redaktionen

Ett extremt tyst grafikkort för både gaming, arbete och mining.

En term som blivit allt vanligare under senaste åren är mining där vi använder datorns kraft och då framför allt grafikkortet när detta inte används till annat för att utvinna digital valuta.

MSI 3070 Gaming X TrioNu är det långt ifrån alla kort som passar för detta och det är sällan eller aldrig som det lönar sig att investera i ett system enbart för mining, om du nu inte gör detta på en mer professionell nivå.

Men om du ändå står in startgroparna för att köpa ett nytt grafikkort som både fungerar för produktivt arbete, underhållning och spelande så kan det vara värt att även väga in att kortet fungerar utmärkt för mining vilket är precis vad MSIs RTX 3070 Gaming X Trio kort gör.

Med extra viktstöd

MSI RTX 3070 Gaming X Trio var ett av de första kort som lanserades i Nvidias senaste och prisade serie RTX30XX men på grund av olika omständigheter som global komponentbrist så sköt priserna för korten nästan omedelbar i höjden och korten blev även svåra att komma över, trots hutlösa priser. Med sedan ett par veckor tillbaka så börjar vi se en återhämning av både prisnivåer som sjunker och allmän tillgång vilket gör kortet klart intressant för en bredare massa.

När vi så pratat bredare så är detta ett massivt kort som mäter hela 323 x 140 x 56 mm och väger dryga 1,4 kilo. För att underlätta för lite enklare chassin och även moderkort att bära denna vikt så kommer grafikkortet med en specialdesignad ställning som fästs under grafikkortet och hjälper till att fördela dess vikt över en större yta.

Värt att observera är att kortet både upptar cirka 2,5 kortplatser och att dess längd kan kräva extra utrymme inne i chassit. Ser vi till kortets anslutningar så finns här både tre DP portar och en HDMI2.1 vilket ger oss möjlighet till 4K stöd med upp till 120 hertz.

Magiskt effektiv kylning

MSI 3070 Gaming X TrioNär grafikkort blir kraftfullare så brukar detta även vara synonymt med högre värmeutveckling och högre fläktljud för att hantera densamma. Detta är inte fallet med 3070 Gaming X Trio som har en grund i en grafen-baserad bakpanel vilken kompletteras med högeffektiv passiv kylning, som är direktansluten till samtliga känsliga delar som GPU, minne och andra styrkretsar.

Längst fram så finnes en sköld med tre så kallade Torx4 fläktar. Dessa skapar ett dynamiskt högt luftflöde som tack vare fläktarnas unika konstruktion centreras ner och snabbt leder bort varm luft redan innan kortet blir för varmt. Detta leder till att vi kan belasta kortet maximalt men ändå knappt höra fläktarna. När kortet sedan når ner till en mer hanterbar värme så stängs även fläktarna av helt för en helt ljudlös upplevelse.

Både i själva den främre skölden och på kortets övre långsida så har MSI placerat en snygg RGB lösning vilken vi enkelt kan köra antingen som fristående eller som matchande med övriga RGB enheter i vårt system. All konfiguration sker via MSIs olika programgränssnitt vilket även omfattar fläktar, firmware uppdatering, överklockning med mera.

Grafik för nästa allt

MSI 3070 Gaming X TrioVårt kort kommer som nämnts ovan med Nvidias RTX 3070 GPU vilket är en lösning med hela 5888 kärnor som redan från start har överklockats till 1830 MHz. Kortet har även utrustats med 8GB GDDR6 vilket ger oss en mycket bra balans för spelande i mellan 2560×1440 och 3840×2160 där kortet presterar en blandad prestanda på runt 120 respektive 75 FPS.

Men kortet fungerar lika bra för dig som jobbar med professionellt med datorn där vi får bra fart vid arbete i såväl Photoshop som Premiere och sedan, när vi inte använder datorn alls så kan vi låta den stå påslagen och tjäna lite extra pengar via någon av alla mining tjänster som finns.

 

MSI GeForce RTX 3070 GAMING X TRIO

GPU:                    NVIDIA GeForce RTX 3070

Interface:                          PCI Express Gen 4

Kärnor:                 5888

Frekvens:                           1830 MHz

Minneshastighet:              14 Gbps

Minne:                 8GB GDDR6

Minnesbuss:                      256-bIt

Anslutning:                         DisplayPort x 3 (v1.4a), HDMI 2.1 x 1

Strömförbrukning:            240W

Strömanslutning:              8-pin x2

Rekommenderat PSU:    650W

Mått:                    323 x 140 x 56mm

Vikt:                      1441g 2269g

Relaterade Artiklar