Motorolas lösning för mobilsäkerhet prisas
Hem PRODUKTNYHETERMOBILTELEFONER Motorolas lösning för mobilsäkerhet prisas

Motorolas lösning för mobilsäkerhet prisas

Publicerat av: Redaktionen

Motorola har utsetts till “Mobile Security Solution Provider of the Year” för sin cybersäkerhetsplattform ThinkShield for Mobile.

Detta av den oberoende organisationen för marknadsanalys Mobile Breakthrough, som för femte året i rad prisar de mest framstående företagen, nya teknikerna och produkterna på den trådlösa och mobila marknaden världen över.

James Johnson, Managing Director för Mobile Breakthrough motiverar utmärkelsen:

– Smartphones är idag navet såväl i vårt yrkesliv som privat och både företag och individer behöver extra säkerhet på sina enheter som kan hjälpa till att skydda deras känsliga data och skydda mot cyberhot. Något som blir ännu viktigare för företag nu när smartphones används som arbetsverktyg och vi i allt större utsträckning arbetar på distans.

Steven Antoniou är B2B Business Development Manager på Motorola i Norden och arbetar hårt för att hela tiden förfina Motorolas säkerhetsarbete och leverera produkter och tjänster optimerade för ett tryggt företagsanvändande.

– För Motorola är säkerheten hjärtat i produktens livscykel, och i takt med att cyberhot mot mobiltelefoner fortsätter att öka i komplexitet och omfattning introducerade Motorola under året ThinkShield for Mobile, säger Steven Antoniou. Vår främsta prioritet är att säkerheten är med från utveckling och hela vägen till kassering.

Motorolas lösning för mobilsäkerhet prisasThinkShield for Mobile är en förlängning av Lenovos säkerhetsplattform ThinkShield, som förser arbetsdatorer med företagsklassad säkerhet. ThinkShield-plattformens säkerhetsresa startar redan vid produktdesignen och fortsätter genom leverantörskedjan, leveransen och under enhetens hela livscykel. Med denna förlängning av Lenovos ThinkShield-erbjudande, ger Motorola företagsklassat skydd till en rad av sina produkter.

Just nu finns ThinkShield for Mobile hos i stort sett alla produkter som lanserats under andra halvan av 2021 och detta utbud kommer hela tiden att utökas.

Säkerhet från grunden

Med ThinkShield for mobile ger Motorola sina kunder sinnesro i vetskapen att deras enheter skyddas med omfattande säkerhet. Bland annat en lösning för enhetshantering som ger förbättrad inbyggd säkerhet, såväl som avancerat AI-baserat skydd från Motorolas samarbete med Zimperium, kallat Moto Threat Defense by Zimperium.

– Säkerhet är med från starten och följer sedan med hela vägen i vår produktdesign, fortsätter Steven. Först och främst har vi lager av säkerhet inbyggd i hårdvaran med funktioner så som Säker start och Hardware Root of Trust. Utöver det levererar vi ett rent Android-system, för att sedan slutligen lägga ett lager av mjukvarubaserade säkerhetsfunktioner för att vrida upp säkerheten ännu en nivå.

Motorola strävar efter att leverera meningsfull innovation. Och denna anda fortsätter med ThinkShield for Mobile för att ge trygghet till kunder i denna värld av ständigt ökande mobilbaserade cyberhot.

Relaterade Artiklar