Moreco Finance lanserar Asset Management portal
Hem NYHETER Moreco Finance lanserar Asset Management portal

Moreco Finance lanserar Asset Management portal

Publicerat av: Redaktionen

Moreco Finance är en renodlad samarbetspartner till it-återförsäljare i Sverige.

Moreco Finance lanserar Asset Management portal 1

En portal som hjälper återförsäljare och kunder att hålla koll på assets och avtal

Under de senaste åren har företaget hjälpt återförsäljare att finansiera deras kunders it-utrustning till arbetsplatsen och datacentret. I en tid som ställer höga krav på modern utrustning och flexibla lösningar så har Moreco Finance kunnat etablera sig och växa på en konkurrensutsatt marknad.

– Vår vision har alltid varit att vara lyhörda för vad våra återförsäljare efterfrågar. Sedan är vi lojala mot våra återförsäljare och arbetar alltid för att ha långsiktiga partnerskap som gynnar alla inblandade. Därför är det extra kul att vi nu lanserar en egenutvecklad asset management portal för it-utrustning som gör det enkelt för återförsäljarna och deras kunder att hålla koll på all sin hårdvara och avtal, säger Andreas Backlund, VD på Moreco Finance.

Som återförsäljare har du full överblick på kunder, avtal, löptider och mycket mer. Det finns även en offertmodul med tillhörande kredithanteringsflöde där man som återförsäljare kan räkna på nya affärer och få dessa kreditverifierade. Den mest efterfrågade funktionen som finns tillgänglig för både återförsäljaren och deras kund är ändå att kunna hålla koll på vilken utrustning man har, vad den kostar, vilket kostnadsställe den tillhör, vart den befinner sig, vem som använder den samt när avtalet löper ut.

– Vi har märkt att anledningen till att företag inte finansierar sin it-utrustning i större utsträckning är dels att de tror att det kostar mer än ett rent köp och att det har varit svårt att hålla koll på vilka enheter som är finansierade, säger Daniel Olofsson, försäljningschef på Moreco Finance.

Genom en effektiv livscykelhantering i egen processanläggning i Stockholm tillsammans med god marknadskännedom om den internationella spotmarknaden och egna garanterade restvärden som frigör kunden har Moreco gjort det billigare för kunderna att hyra sin it-utrustning.

– Vi är väldigt glada och stolta över att presentera den nylanserade asset management portalen som är extremt användarvänlig och gratis för alla som har sin utrustning finansierad hos oss. Portalen är den sista pusselbiten, nu har kunderna full koll på all sin utrustning, säger Daniel Olofsson.

För återförsäljare, banker och finansbolag som själva hjälper företag med finansiering så finns det en möjlighet att hyra Asset management portalen direkt från Moreco.

– En del av återförsäljarna på it-marknaden har en totallösning för sina kunder där de i egen regi även kan hjälpa till med finansieringen. Ofta saknar dock både återförsäljarna och deras kunder ett enkelt sätt att se, inventera och administrera sina assets. För dessa företag öppnar vi upp vår portal så de enbart hyr asset management verktyget för att komplettera sitt finansieringserbjudande mot kunderna. Detta tror vi kommer bli mycket populärt och vi har redan börjat föra dialoger både med återförsäljare och banker och hoppas kunna presentera den första kunden inom kort, säger Andreas Backlund.

Relaterade Artiklar