Moblrn tar in kapital och tecknar viktigt ramavtal
Hem NYHETER Moblrn tar in kapital och tecknar viktigt ramavtal

Moblrn tar in kapital och tecknar viktigt ramavtal

Publicerat av: Redaktionen

Det svenska EdTech-företaget Moblrn erbjuder marknadens enklaste verktyg för företag och organisationer som behöver nå ut snabbare och bredare med sina mobil utbildningar.

Moblrn tar in kapital och tecknar viktigt ramavtal 2Nu tar bolaget in 6 mkr för att expandera organisationen och öka säljinsatserna. Samtidigt tecknar bolaget ett viktigt ramavtal med Saint-Gobain Swedensom ingår i den franska koncernen Saint-Gobain, världsledande inom tillverkning och distribution av material och lösningar för byggsektorn.

Tjänster för mobilt lärande är fortfarande ett outvecklat område och Mobrln har tagit fram en SaaS-plattform och mobiltjänst för mikrolärande. Bland kunderna finns Phils Burger, Länsförsäkringar, Region Halland, Assa Abloy och Saint Gobain.

Nyligen lanserades en ny version av appen och nu tar Moblrn nästa steg i utvecklingen och förstärker organisationen med ytterligare kapacitet föra att hantera kunder både i Sverige och internationellt. För att ta nästa steg har bolaget nu tagit in 6 mkr. Bland investerarna finns, förutom befintliga aktieägare, filmproduktionsbolaget Shortcut Media Group och Pickwick Capital.

– Bakom Moblrn finns ett erfaret team som är duktiga på mobil teknik. Vi ser en stor potential i digitaliseringen av utbildningar och med mobilen som verktyg kommer man närmare användarna. Moblrn’s plattform ligger helt rätt i tiden och är ett intressant investeringscase, säger Jonas Edelswärd, Pickwick Capital.

– Vi ser ett snabbt växande behov av E-learning och har imponerats av Moblrns plattform. Att kombinera digitala utbildningar med pedagogiska filmer tror vi är ett perfekt recept för effektivt lärande, säger Anders Brinck, VD för Shortcut Media Group.

Tvåårsavtal med Saint Gobain med internationell potential

Samtidigt som Moblrn tar in sin nyemission tecknar Saint Gobain Sweden ett avtal för smart utbildning via mobilen för sina fyra varumärken Dalapro, Gyproc, ISOVER och Weber. Saint Gobain Sweden har sedan tidigare använt Moblrn för sitt varumärke Gyproc vilket varit lyckosamt och utbildningen har nu rullats ut i åtta olika länder.

Anders Ek, Technical and Institute Manager för Weber, ser stora möjligheter till effektivisering genom att flytta in utbildningen i mobilen istället för fysiskt besöka återförsäljarna.

– När vi besöker återförsäljarna för att utbilda säljkåren kring våra produkter och system är det svårt att få med alla på utbildningen. Butikerna har svårt att avvara personal som egentligen ska möta kunderna och vi upplever att det ofta blir ineffektivt när vi inte når hela säljkåren, säger Anders.

Relaterade Artiklar