Mer lekfull pulsträning med smart sportklocka
Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Mer lekfull pulsträning med smart sportklocka

Mer lekfull pulsträning med smart sportklocka

Publicerat av: Redaktionen

Pulsträning kombinerat med lek är ett roligt sätt att använda teknik med en partner eller träningskompis.

Mer lekfull pulsträning med smart sportklocka

Det finns oändliga möjligheter men grundprincipen är att jämföra varandras pulser före, under och/eller efter olika aktiviteter.

Man kan se vem som ligger högst eller lägst vid en viss tidpunkt eller ett visst moment. Till sin hjälp behöver man varsin smart sportklocka. Nedan är några förslag på roliga pulslekar:

Vem når vilopulsen snabbast? – Vilopulsen varierar från person till person, mellan man och kvinna. Vilopulsen är pulsen man har när man vaknar eller har vilat en längre tid. I denna pulslek handlar det om att se vem i relationen som når sin vilopuls snabbast. Enklast gör man detta genom att komma överens om en aktivitet där pulsen ökar. Det kan vara att springa uppför en backe, göra 20 armhävningar snabbt eller rusa 60 meter. Precis när aktiviteten är klar ska man sätta eller lägga sig för att nå sin vilopuls. Den som når sin vilopuls snabbast vinner. Viktigt är naturligtvis att båda kommit överens om vilken som är respektives vilopuls innan leken börjar.

Lägst puls när jag ropar ”Nu!” – I pandemitider är det inte ovanligt att man är fler i samma hushåll som jobbar hemma. För att göra dagen roligare får båda personerna tre möjligheter var att under en dag ropa ”Nu!”. Den med lägst puls vid just det tillfället vinner.

Vem når maxpuls snabbast? – Om man är ett par som tränar tillsammans har man oftast koll på sin puls. Arbetspuls och maxpuls. Dels kan man i träningen se när man har exakt samma puls, dels testa varandra genom att se vem som når sin maxpuls snabbast.

Pulsträning kombinerat med lek och teknik
I träning som i lek är tekniken ett fantastiskt stöd. En smart sportklocka som Huawei Watch GT2 Pro mäter tid, avstånd, syremättnad och puls med mera. Klockan har även olika program beroende på vilken sport som utövas. Med avancerade mätningsmetoder kan Watch GT2 Pro hjälpa till att analysera hur kroppen mår även efter träning och är därför ett utmärkt redskap när det kommer till att planera återhämtning. I pulsleken är det naturligtvis pulsfunktionen som är viktigast.

Endast fantasin sätter gränser för vilka pulslekar vi kan tänkas hitta på. Det enda som behövs är att de som är med har en smart sportklocka eller annan utrustning som mäter pulsen. Om den/de du vill leka med inte har det kan vi tipsa om ett flertal aktuella kampanjer inför alla hjärtas dag.

Med mobilen kan du också samla ihop all data och förutom att ge en översikt även inspiration. Genom Huaweis hälsoapp kan man bland annat se sin snittpuls, förbrukade kalorier, maximal syreupptagnings-förmåga och mycket mer. Med appen Huawei Health kan användaren enkelt hålla koll på samtliga parametrar på vilken enhet som helst, både Android och iOS.

Tre vinnar-tips inför alla hjärtans dag:

  • Den som vinner får bestämma vilken mat som ska serveras på alla hjärtans dag? Hemma eller på restaurang?
  • Den som vinner får bestämma vilken dryck som ska serveras på alla hjärtans dag – champagne eller mjölk?
  • Den som vinner slipper vardagsbestyr så som tvätt och disk de kommande tre dagarna!

Aktuella kampanjer (gäller fram till 15/2):
Watch GT2 42 mm i roséguld, 1 990 SEK (ordinarie rek cirkapris 2 990 SEK)
Watch GT2 46 mm svart/classic 1 490 SEK (ordinarie rek cirkapris 2 690 SEK)
Watch FIT svart, rosa, mintgrön 990 SEK (ordinarie rek cirkapris 1 290 SEK)

Relaterade Artiklar