Mellandagsrean förbättrade modehandelns försäljning
Hem NYHETER Mellandagsrean förbättrade modehandelns försäljning

Mellandagsrean förbättrade modehandelns försäljning

Publicerat av: Redaktionen

Stilindex från Svensk Handel Stil visar att den totala försäljningen av kläder i fysiska butiker och deras e-handel, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser, minskade med 3,8 procent i december jämfört med samma månad förra året.

Mellandagsrean förbättrade modehandelns försäljning 2Skoförsäljningen minskade under månaden med 0,3 procent. Utfallet för helåret 2018 landar på -2,8 procent för kläder och på -3,4 procent för skor.

Butiker och e-handel December 2018  Ackumulerat 2018 
Kläder -3,8% -2,8%
Skor -0,3% -3,4%

Kommentarer från Svensk Handel Stil

– Decemberprognosen som mätte försäljningen till och med den 19 december visade dystrare siffror än Stilindex som mäter hela månaden, varför man kan konstatera att mellandagshandeln varit stor och förbättrade försäljningen, säger Mikael Sandström branschordförande för Svensk Handel Stil.

– Framför allt skohandelns försäljning var relativt bra med tanke på att den mötte tuffa jämförelsetal på över 7 procent i december förra året.

– 2018 blev ett minusår för modehandeln med en negativ försäljning under de flesta av årets månader. Utvecklingen i Sverige är dock inte isolerad. Bland annat den tyska modehandeln visar en likartad utveckling, konstaterar Sandström.

Relaterade Artiklar