McDonald´s har valt Retain24 som leverantör av presentkort i alla kanaler.
Hem DETALJHANDEL McDonald´s har valt Retain24 som leverantör av presentkort i alla kanaler.

McDonald´s har valt Retain24 som leverantör av presentkort i alla kanaler.

Publicerat av: Redaktionen

McDonald’s har valt Retain24s lösning för att hantera presentkort i alla kanaler: På restaurangerna, på hemsidan, i appen och i beställningskioskerna.

McDonald´s har valt Retain24 som leverantör av presentkort i alla kanaler. 2”Vi på Retain24 är väldigt glada att McDonalds har valt vår lösning för att hantera sina presentkort i alla kanaler. Det gäller både fysiska presentkort men även helt digitala presentkort som distribueras via SMS och e-post.” säger Kerstin Nilsson-Svensson Försäljningschef på Retain24.

McDonalds var också intresserade av att hitta nya kanaler för presentkortsförsäljningen och Retain24s breda nätverk av partners för återförsäljning av presentkort i butiker, online, i mobilen och B2B, hade en avgörande roll i valet av ny presentkortsleverantör. Under hösten kommer även flera av dessa kanaler att introduceras.

För McDonald’s var det viktigt att lösningen skulle:

  • vara enkel, lättillgänglig och smidig både för gäster och medarbetare
  • skapa och tillhandahålla nya digitala försäljningskanaler
  • använda befintlig infrastruktur i form av kassasystem och skanners samt även befintliga processer och övriga system
  • hantera gamla utestående presentkort, i samma system som de nya presentkorten

I och med att restaurangerna drivs som franchise var det viktigt att presentkortssystemet på ett enkelt sätt kunde hantera den ekonomiska clearingen mellan restaurangerna, både för sålda och inlösta presentkort. Det är precis detta som Retain24´s system gör.

”Nu har vi en modern och digital lösning för våra presentkort med målsättningen att öka försäljningen av dessa. Dessutom har det blivit mycket smidigare för våra gäster och medarbetare när det kommer till hanteringen av presentkort och att vi nu i större utsträckningen skiftar över till digitala kanaler”, säger Rickard Berthold, Digital Lead på McDonald’s i Sverige.

”På Retain24 strävar vi alltid efter att göra livet enklare för våra kunder. Det är därför vi är extra stolta över att McDonald’s har valt att implementera så många av våra smarta tjänster. Det ska bli väldigt spännande att tillsammans utveckla McDonald’s presentkortsaffär”, säger Claudio Simatovic, CEO på Retain24.

Relaterade Artiklar