Mash lanserar ett enklare sätt att betala i svenska butiker
Hem NYHETER Mash lanserar ett enklare sätt att betala i svenska butiker

Mash lanserar ett enklare sätt att betala i svenska butiker

Publicerat av: Redaktionen

Fintechbolaget Mash lanserar ett nytt sätt att betala i fysiska butiker – utan kort eller kontanter.

Mash lanserar ett enklare sätt att betala i svenska butiker 1

Peter Balod, marknadschef på Mash i Sverige

Tjänsten finns integrerad i anslutna butikers betalterminaler. Konsumenten gör sitt köp i butiken enbart med hjälp av BankID och får hem en faktura på sina köp. Konsumenterna kan välja att dela upp sin betalning eller betala hela fakturan på en gång. Mash lösning har redan introducerats i Finland där kunderna uppskattat det här sättet att betala.

Mash innebär att fysiska handlare kan erbjuda faktura- och delbetalning direkt till sina kunder via sina befintliga kortterminaler. Ingen ny investering i utrustning krävs för handlarna, som heller inte behöver ta någon kreditrisk, genomföra omständliga integrationer eller utbilda sin personal i ytterligare ett system.

– Från e-handeln vet vi att svenska konsumenter gärna betalar sina dyrare inköp med faktura då det ger trygghet och förenkling, inte minst i samband med returer av varor. Det Mash gör är att flytta samma betalningsmodell till den fysiska butiken. Eftersom Mash alltid ger kunden 30 dagars betalningstid, får man betänketid både kring köpet i sig och hur man vill betala, säger Peter Balod, marknadschef på Mash i Sverige.

Peter Balod kommer närmast från Svea Ekonomi där han var marknadschef. Även Mash svenska försäljningschef Christoffer Videll har lämnat Svea Ekonomi för att istället satsa på Mash etablering i Sverige.

Mash riktar sig i första hand till ett antal utvalda branscher och främst mellanstora aktörer där köpbeloppen är relativt höga och i vissa fall oförutsedda. Det är i sådana situationer som Mash ser att fakturabetalningar har störst potential.

– Vår lösning är ett komplement till andra betallösningar och genom att handlarna nu kan erbjuda sina kunder fler betalsätt får man än nöjdare kunder, säger Peter Balod.

Så här fungerar Mash fakturalösning

  1. Val: kunden väljer Mash som betalningsalternativ och anger sitt mobilnummer.
  2. Identifiering: kunden signerar sitt köp i mobilen med BankID.
  3. Kvitto: betalningen är genomförd och kunden får kvitto.
  4. Direktbetalning: handlaren får utbetalningen direkt. Ingen risk eller extra kostnad.
  5. Faktura skickas: kunden får fakturan hemskickad som betalas kostnadsfritt inom 30 dagar eller genom delbetalning

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>