Mata människans bästa vän på distans
Hem PRODUKTNYHETER En automatiskt matskål, anpassad för främst katter och hundar – människans bästa vän att mata på distans

En automatiskt matskål, anpassad för främst katter och hundar – människans bästa vän att mata på distans

Publicerat av: Redaktionen

Inom kort börjar två nya smarta hemmet-produkter från Xiaomi att säljas i Sverige, och den här gången är målgruppen hushållets fyrbenta medlemmar.

På internationella marknader har Xiaomi en mängd husdjursprodukter kopplade till Xiaomii Home-ekosystemet, från leksaker och motionsredskap till sovkorgar.

Inom kort kommer de första produkterna till Mi Store i Sverige. Xiaomi Smart Pet Food Feeder är en automatiskt matskål, anpassad för främst katter och hundar. Den har plats för upp till 3,6 liter mat vilket motsvarar 1,8 kilo torrfoder som räcker upp till 20 dagar för en mindre katt eller hund, är lätt att rengöra ochkopplas till vägguttaget. Den kan också drivas med AA-batterier som reservkraft, i händelse av strömavbrott.

Det motordrivna munstycket fördelar mat i den inbyggda skålen barserat på inställningar. I Xiaomi Home-appen kan husse eller matte ändra matfördelningen på distans och hålla koll på när det behövs påfyllning. Foderförvaringen är förseglad med tre lager vilket håller fodret färskt i flera dagar och matskålen, blandaren och fördelaren är testade och certifierade för mathantering.

Mata människans bästa vän på distansXiaomi Smart Pet Water Fountain har ett munstycke som ger rinnande vatten och roterar för att öka syresättningen. Den rymmer upp till två liter vatten, vilket motsvarar 4-7 dagars behov för en fullvuxen katt, och är även den kopplad till appen för att övervaka status på innehållet. Vattnet filtreras genom fyra olika lager för att maximera renheten. Fontänen är byggd i 7° vinkel vilket gör att djuret kommer åt att dricka utan att anstränga hals och nacke, och har testats noga för att uppfylla höga krav på vattenkvalitet och bidra till god husdjurshälsa.

Produkterna kommer att börja säljas i Sverige under hösten 2022. Lokala priser kommer att offentliggöras i samband med säljstarten.

Relaterade Artiklar