MAG ansluter sig till Playing For The Planet för tredje året i rad
Hem GAMING MAG Interactive ansluter sig till Playing For The Planet för tredje året i rad

MAG Interactive ansluter sig till Playing For The Planet för tredje året i rad

Publicerat av: Redaktionen

MAG Interactive meddelar idag sitt deltagande i FNs miljöprogram Playing For the Planet Alliance för tredje året i rad.

Årets tematiska fokus för MAG är återplantering av skog – processen att plantera träd i områden som har påverkats av exempelvis avverkning, gruvdrift eller jordbruk.

MAG ansluter sig till Playing For The Planet för tredje året i radSamtliga MAGs livespel kommer att aktivera spelare genom att lansera särskilda tematiska skogsevent och Quizkampen lanserar ett specialquiz om skogen. I dessa särskilda event och quiz lyfts vikten av återbeskogning på en mängd olika sätt. I Wordzee och Quizkampen erbjuds spelarna att köpa särskilda paket där spelarna, vid sidan att få bonusar i spelen, även ges möjligheten att plantera träd via Ecosia – en gratis sökmotor som använder sin vinst för att plantera träd och som MAG samarbetar med. Utöver spelarnas egna trädplantering kommer MAG också att bidra med egna donationer för trädplantering via Ecosia.

“Vi är glada över att samarbeta med MAG och deras community för att tillhandahålla ett enkelt sätt för miljontals spelare att vara klimataktiva. Genom det här Playing For the Planet-initiativetet kommer Ecosia att hjälpa till att nå målet om att plantera ytterligare 1 miljon träd, vilket fortsätter våra ansträngningar för återplantering över områden med biologisk mångfald världen över,” säger Jon Marks, affärsutvecklingschef på Ecosia.

MAG har utvecklat dessa event i 2022s Green Game Jam, en workshop där spelföretag utvecklar spelidéer som stödjer den globala miljöagendan. Green Game Jam hålls av Playing For The Planet Alliance, ett initiativ under FN:s miljöprogram som samlar spelföretag över hela världen med det gemensamma målet att genom spelande förbättra världens klimat och miljö.

“Vi har blivit mycket imponerade av spelindustrins ledarskap när det gäller att testa hur gröna aktiveringar i spel kan förändra spelarnas beteende. MAGs idéer är några av de bästa och vi ser fram emot att se vart de tar vägen härnäst när det gäller att ta in miljöteman i hjärtat av deras spel,” säger Sam Barratt, chef för ungdom, utbildning och opinionsbildning vid FN:s miljöprogram.

Genom att välja återbeskogning som tema vill MAG uppmärksamma de positiva effekter på miljön som plantering av inhemska träd har, som bland annat innefattar bekämpning av klimatförändringarna, återställande av landskap, skydd av vilda djur och vattenkällor, bekämpning av ökenspridning och ökad livsmedelssäkerhet, sysselsättning, utbildning, medicin och ekonomisk stabilitet.

“Vi är glada att för tredje gången involvera MAG i Playing For The Planet. Det är ett inspirerande initiativ att tillsammans med spelare och andra spelföretag arbeta för en gemensam sak. Vi hoppas att vi med lärorikt och roligt innehåll kan engagera våra spelare att plantera träd tillsammans med oss,” säger Daniel Hasselberg, VD på MAG Interactive.

Spelen som deltar med skogsinspirerade event och quiz i 2022s Playing For The Planet-aktivering är Wordzee, Quizkampen, Ruzzle, Word Domination, WordBrain och WordBrain 2.

Relaterade Artiklar