LG först ut med stöd för NVIDIA G-Sync på OLED-TV

LG Electronics och NVIDIA har gjort gemensam sak för att ta spelande till en ny nivå genom att lägga till stöd för NVIDIA G-SYNC i LG:s senaste modeller av OLED-TV (C9 och E9).

LG:s nyaste OLED-modeller erbjuder blixtrande snabba svarstider och fantastisk färgåtergivning där deras överlägsna prestanda och bildkvalitet har validerats genom NVIDIA G-SYNC-kompatibilitetstestning för att säkerställa en smidig och uppslukande spelupplevelse utan bildstörningar.

LG:s OLED-TV är redan erkända för att leverera optimal prestanda för spel och nu med stöd för NVIDIA G-SYNC höjer LG ribban ytterligare för en ännu mer uppslukande PC-spelupplevelse i storformat på LG:s branschledande OLED-modeller med 4K-upplösning och storlekar på 55 till 77 tum.

LG:s hyllade OLED-teknik med självupplysande pixlar tar dig djupare in i dina favoritspel. TV:n erbjuder supersnabb svarstid och en uppdateringsfrekvens på 120 Hz där latensen, som kan vara helt avgörande när du är i händelsernas centrum, är knappt märkbar med cirka 6 ms med 1440p-innehåll och 120 Hz. Den minimala latensen utan försämring av bildkvaliteten i LG:s OLED-TV gör dem till de bästa bildskärmarna för spel.

Vidare har LG:s senaste OLED-modeller stöd för flertalet av de populära HDR-formaten vilket ger extra inlevelse för din spelupplevelse. Du kan spela kompatibla titlar i dynamisk HDR10 eller Dolby Vision (i upp till 120 bilder per sekund för innehåll i full HD) samt dra nytta av funktionerna som HDMI 2.1 möjliggör, som till exempel auto low latency mode (ALLM), enhanced audio return channel (eARC), samt variabel uppdateringsfrekvens (VRR).

”Det är ingen hemlighet att LG:s OLED-TV-modeller är eftertraktade bland gamers över hela världen och vi är fast beslutna att göra spelupplevelsen på OLED optimal för dem. Med tillägget av NVIDIA G-SYNC visar vi att OLED-tv har stöd från världens främsta varumärke inom spelhårdvara med målet att deras produkter ska prestera på bästa möjliga sätt”, säger Sam Kim, senior vice president för TV-produktplaneringsenheten inom Home Entertainment på LG.

”Vi är glada över att tillföra G-SYNC-kompatibelt stöd till årets nya OLED-TV-apparater från LG samt HDMI Variable Refresh Rate-stöd till våra GeForce RTX 20-seriens GPU:er. Gamers kommer att häpna över responsiviteten och de realistiska bilderna på dessa TV-apparater när de spelar de senaste PC-spelen med raytracing i realtid som GeForce möjliggör”, säger Matt Wuebbling, chef för GeForce-marknadsföring på NVIDIA.