LG breddar smart-tv-plattformen webOS till tv-tillverkare och partners
Hem NYHETER LG breddar smart-tv-plattformen webOS till tv-tillverkare och partners

LG breddar smart-tv-plattformen webOS till tv-tillverkare och partners

Publicerat av: Redaktionen

LG Electronics (LG) meddelar att företagets populära webOS tv-plattformsekosystem blir tillgänglighet för andra tv-tillverkare och partners.

LG breddar smart-tv-plattformen webOS till tv-tillverkare och partners

Detta i en bransch som annars är känd för att varje tillverkare har sina egna proprietära operativsystem.

LG utökar nu sin expertis bortom tv-tillverkning till att omfatta utveckling och införande av webOS-plattformen för andra tv-märken. Detta har potential att omforma tv-verksamheten för både teknik- och innehållsleverantörer samtidigt som LG ökar företagets egen närvaro på den globala marknaden för hemunderhållning.

LG:s webOS har genom sin intuitiva gränssnittsdesign levererat hyllad användarvänlighet för LG tv-ägare sedan introduktionen under 2014. Licenstagare av webOS tv får den välkända och hyllade UX-designen tillsammans med en mängd funktioner såsom röstsökning och -styrning, integrerade AI-algoritmer och enkel anslutning som har gett webOS positiva bransch- och konsumentutmärkelser.

Med LG webOS tv får partner också en mängd olika innehållsalternativ, inklusive tillgång till globala streamingtjänstappar som Netflix, YouTube, Amazon Prime Video och sportströmningstjänsten DAZN samt LG Channels, företagets kostnadsfria premiuminnehållstjänst. * Kompatibla tv-modeller inkluderar också den dedikerade Magic Motion-fjärrkontrollen.

Över tjugo tv-tillverkare från hela världen har redan engagerat sig i webOS-partnerskapet, inklusive varumärken som RCA, Ayonz och Konka med ännu fler partners som förväntas gå med i framtiden. WebOS-ekosystemet stöds av teknikpartners som Realtek, Nuance, Gracenote, CEVA och Universal Electronics, bland många andra.

“WebOS-plattformen är ett av det enklaste och mest bekväma sätten att få tillgång till miljontals timmar av filmer och tv-program”, säger Park Hyoung-sei, vd för LG Home Entertainment Company. ”Genom att välkomna andra tillverkare att gå med i webOS tv-ekosystemet, går vi in på en ny väg som gör det möjligt för många nya tv-ägare att uppleva samma fantastiska användarupplevelser och funktioner som finns tillgängliga på LG:s tv-apparater. Vi ser fram emot att ta med dessa nya kunder till den otroliga världen av webOS tv.”

Relaterade Artiklar