Hem NYHETER Kvadratare vinner innovationstävlingen Triple-F Challenge

Kvadratare vinner innovationstävlingen Triple-F Challenge

Publicerat av: Redaktionen

Kvadrataren Per Hallendorff vinner innovationstävlingen Triple-F Challenge 2020 med bidraget Binärkartongen.

Kvadratare vinner innovationstävlingen Triple-F Challenge

Vinnaren av innovationstävlingen Triple-F Challenge, Per Hallendorff, i distansmöte med Isac Hellwig, VD Inkubik (på skämen).

Tävlingens syfte är att hitta nya miljösmarta lösningar för e-handelsbranschen. Juryn med ledamöter från bland annat Trafikverket, H&M, DHL, Postnord, RISE, Vinnova, Göteborgs stad, Stockholms stad och Region Jönköpings län var enhällig.

Bidraget är framtaget tillsammans med Inkubik, som är Kvadrats innovationsplattform och Inkubator. Vinsten innebär 300 000 kr i finansiering med möjlighet att vidareutveckla lösningen i ett Triple F-projekt.

− Du får leverans av något du köpt nätet. När du packar upp ligger det du beställt i botten av kartongen, resten är luft eller förpackningsmaterial. Det tar mycket plats i transporterna och ökar materialåtgången. Vårt tävlingsbidrag minskar åtgången av förpackningsmaterial inom e-handeln genom att anpassa förpackningarna till de varor som ska transporteras, säger Per Hallendorff.

Varje paket kan anpassas till önskad storlek utan spill av kartongmaterial. Tillverkningen sker direkt vid behov hos e-handelsföretaget eller tredjepartslogistik-företaget, som slipper lagerhålla kartonger i olika standardstorlekar.

− Vi har skapat Inkubik för just detta – att hjälpa våra konsulter att förverkliga sina idéer och leva sin yrkesmässiga dröm. Det är härligt att få stötta våra entreprenörer på resan från idé till verklighet. Per hade funderat på detta länge innan han började på Kvadrat och nu är vi igång, säger Isac Hellwig, VD för Kvadrat Inkubik.

Per Hallendorff är projektledare med lång erfarenhet av internationella projekt och hjälper just nu Kvadrats kunder inom digitalisering och inköp.

− Jag har fått jättebra hjälp av Inkubik med upplägg, kontakter och affärsplanering. Sånt har jag inte hållit på med tidigare, jag har ägnat desto mer tid till idéutvecklingen, säger Per Hallendorff.

− Det känns verkligen bra när våra konsulter, utöver steget till att starta eget och ansluta till Kvadrat, även tar går vidare och förverkligar sina affärsidéer. Då bidrar vi till samhället på ett större sätt, säger Mathias Bransmo, VD för Kvadrat Jönköping, bolaget där entreprenören Per har sin bas i Kvadrat.

Triple F är Trafikverkets forskning- och innovationssatsning med syfte att bidra till det svenska godstransportsystemets omställning till fossilfrihet. Målet för innovationstävlingen var att få in lösningar inom två områden:

  • Hur nya lösningar kan utformas för att stimulera användningen av hållbara leveransmetoder.
  • Hur man proaktivt effektiviserar returleveranserna för att bli mer hållbara.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>