Klarna lanserar ny funktion – samlar alla medlemskort på ett och samma ställe
Hem BETALLÖSNINGARKLARNA Klarna lanserar en ny funktion – samlar alla medlemskort på ett och samma ställe

Klarna lanserar en ny funktion – samlar alla medlemskort på ett och samma ställe

Publicerat av: Redaktionen

Idag lanserar Klarna en ny funktion för att spara tid och pengar med Klarna-appen.

Funktionen gör det möjligt för app-användare att samla och komma åt sina fysiska medlemskort digitalt, samt att samla poäng och förmåner utan att behöva ha med sig klubbkorten fysiskt.

Den nya tjänsten möjliggörs tack vare Klarnas förvärv av den digitala plånboksleverantören Stocard. Funktionen stödjer över 8 000 lojalitets- och klubbprogram över hela världen och innefattar allt ifrån kläder och skönhet till teknik och matvaror.

Lojalitetsprogram och medlemskort är populära bland konsumenter. Enligt en ny studie har 76 % av svenskarna ett eller flera medlemskort, varav 56% använder dessa minst en gång i veckan. Men många lojalitetsprogram kräver att konsumenter har ett fysiskt kort med sig, vilket många anser vara opraktiskt. Faktum är att 32 % av svenskarna har valt att avstå från att bli klubbmedlemmar eftersom de inte vill ha ytterligare fysiska kort att bära runt på. I samma undersökning säger 74 % av svenskarna att de skulle vara positiva till att använda en app som samlar alla medlemskort i mobilen, för att på så sätt slippa behöva bära med sig korten fysiskt. Samtidigt uppger 62% av alla svenskar, flest av samtliga 19 länder i studien, att de inte alltid bär med sig alla sina medlemskort när de är ute och handlar, vilket innebär att de regelbundet går miste om olika erbjudanden när de handlar i butik.

Idag lanserar Klarna en ny funktion i Klarna-appen som löser många av dessa utmaningar. Den nya tjänsten gör det möjligt för användare att lagra sina fysiska medlemskort som digitala versioner på ett och samma ställe, och gör det därmed enklare för kunder att komma åt sina kort direkt i Klarna-appen – och slipper gå miste om medlemspoäng, erbjudanden och andra förmåner.

– Fysiska medlemskort innebär ofta krångel i dagens digitala värld och lämnas därför ofta hemma, vilket resulterar i att konsumenter går miste om erbjudanden och att handlare missar en möjlighet att stärka kundlojaliteten. Genom att utrusta Klarnas app-användare med ett digitalt verktyg för att samla sina medlemskort ger vi möjligheten att skörda frukten av butiksköp på ett smidigare sätt, vilket bidrar till att man som kund får avkastning på varje spenderad krona, säger Björn Goss, produktchef på Klarna och grundare av Stocard.

– Vi vill ge konsumenter världens bästa shoppingupplevelse, oavsett om det är online eller på shoppinggatan. Efter lanseringen av vårt revolutionerande nya verktyg för virtuell shopping, fördjupar vi oss nu i fysisk detaljhandel genom att hjälpa konsumenter att spara tid och pengar – oavsett var de handlar. Genom att utrusta användarna med ett digitalt verktyg för att enkelt kunna lagra och hämta sina medlemskort, höjer vi den fysiska shoppingupplevelsen till en ny nivå, säger David Fock, Chief Product Officer på Klarna.

Hur fungerar Klarnas medlemskortsfunktion?
  • Steg 1: Från startsidan i Klarna-appen, klicka på ikonen för medlemskort och välj knappen “Lägg till kort” för att se en fullständig lista över handlare och lojalitetsprogram som finns tillgängliga. Du kan bläddra igenom listan eller söka efter ett specifikt lojalitetsprogram. Alternativt, om lojalitetsprogrammet ännu inte stöds, kan du välja att lägga till “Annat kort” och ange säljarens namn manuellt.
  • Steg 2: Lägg till ditt kort. När du hittat lojalitetsprogrammet kan du skanna streckkoden på ditt fysiska kort med kameran på din mobila enhet. Appen skapar sedan en digital kopia som lagras i Klarna-appen. För kort som inte har en streckkod kan du manuellt ange ditt medlemsnummer för att lägga till kortet.
  • Steg 3: Kortet kan användas för att samla poäng i butik. När du handlar i en fysisk butik du visa och skanna dina medlemskort från Klarna-appen. Genom att öppna kortet inifrån appen och skanna kortet i kassan kan du enkelt samla poäng och hämta rabatter, precis som med ett fysiskt kort.

Klarna lanserar ny funktion – samlar alla medlemskort på ett och samma ställe

Klarnas digitala medlemskortsfunktion finns idag i Klarna-appen på 18 marknader, inklusive USA, Kanada, Storbritannien, Irland, Sverige, Norge, Danmark, Finland, Frankrike, Polen, Nederländerna, Belgien, Tyskland, Österrike, Schweiz, Spanien, Portugal och Italien. Funktionen kommer att lanseras på ytterligare marknader under 2022.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar