Kjell & Company fortsätter framgångsrik digitalisering – nytt samarbete med IP-Only
Hem NYHETER Kjell & Company fortsätter framgångsrik digitalisering – nytt samarbete med IP-Only

Kjell & Company fortsätter framgångsrik digitalisering – nytt samarbete med IP-Only

Publicerat av: Redaktionen

Nu uppgraderar butikskedjan Kjell & Company, med fokus på tillbehör till hemelektronik, sin digitala infrastruktur för att möta framtidens krav på service och säkerhet.

Kjell & Company fortsätter framgångsrik digitalisering – nytt samarbete med IP-Only 2Den växande omnikanal-aktören väljer IP-Onlys lösning för att koppla ihop hela verksamheten med 119 butiker och nästan 1 000 anställda på över 50 olika orter i Sverige och Norge.

Affären, som sträcker sig över fyra år, är värd omkring nio miljoner kronor och innefattar ett flertal olika tjänster, däribland WAN och colocation.

– Satsningen stöttar den digitala omställning som vi är inne i och som ytterst gynnar våra kunder, säger Erik Ljungdahl, it-chef på Kjell & Company. Den framtida butiksupplevelsen kräver ständig uppkoppling och ställer höga krav på svarstider.

Kjell & Company har flera digitala nyheter i pipeline. Inom kort lanseras bland annat entimmesleveranser, röststyrning och en ny e-handelsplattform – allt för att skapa och utveckla kundupplevelser utöver det vanliga i samtliga kanaler.

– Vi växlar upp och levererar förbättringar från en redan hög nivå, säger Erik Ljungdahl. Ett av våra främsta mål är att förenkla för våra kunder, och digitalisering med hjälp av förstklassig infrastruktur är en effektiv väg dit.

WAN, eller Wide Area Network, är en tjänst för att koppla ihop butiker och kontor som är geografiskt åtskilda. Affären omfattar även 4G-back-up till samtliga butiker samt colocation, det vill säga placering av hårdvara och servar i IP-Onlys säkra datacenter.

Investeringarna kommer i ett skede då teknikkedjan visar en stark försäljningstillväxt. Det senaste officiella räkenskapsåret, 2017, steg nettoomsättningen med sex procent till 1,4 miljarder kronor. 2018 var ännu bättre med en tillväxt på 14 procent.

Kjell & Companys huvudkontor och logistikanläggning ligger i Malmö, men butikerna är spridda över hela landet och även i Norge. Samtliga är uppbyggda enligt konceptet liten butiksyta och omfattande lagerhållning. På det här sättet erbjuds omkring 10 000 olika artiklar vilket innebär en bred tillgänglighet av varor även på mindre orter.

Konkurrensen om samarbetet med Kjell & Company har av förklarliga skäl varit stenhård.

– Att vinna deras förtroende känns därför extra roligt. Vi är stolta över att stödja och möjliggöra Kjell & Companys fortsatta digitala utveckling, säger Regina Donato Dahlström, affärsområdeschef för IP-Only Enterprise. Det här är ett erkänt framgångsrikt företag i sin bransch, och vår uppgift är att hjälpa till med det vi kan bäst – kommunikationstjänster i toppklass inom retail-segmentet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>