KICKS lanserar expressleveranser
Hem E-HANDEL KICKS lanserar expressleveranser

KICKS lanserar expressleveranser

Publicerat av: Redaktionen

KICKS stärker sitt kunderbjudande för sina e-handelskonsumenter genom att lansera två nya flexibla expressleveranser, vilket innebär att miljontals svenskar nu erbjuds möjlighet till samma dag-leveranser av skönhetsprodukter.

KICKS lanserar expressleveranser 2Samarbetspartners för expressleveranserna är fraktbolagen Best Transport och Instabox.

KICKS jobbar aktivt med att hela tiden utveckla sitt kunderbjudande för bästa möjliga service och upplevelse. Leveransen utgör för e-handelskunderna en viktig del av köpprocessen och för att möta deras olika önskemål breddar nu KICKS sitt utbud av leveransalternativ med två olika expresslösningar.

– En tydlig trend är att det blir allt viktigare för konsumenterna att de själva får vara med att utforma sin leverans utifrån sina egna behov och preferenser. De nya expressleveranserna kompletterar vårt nuvarande utbud men även varandra. Här kan våra kunder välja mellan att hämta sina varor i en förvaringsbox med Instabox på vägen till eller från arbetet eller få det hemlevererat med bud via Best Transport, säger Freddy Sobin, VD på KICKS.

Två snabba och flexibla leveranslösningar

Samarbetet med Best Transport innebär att KICKS kunder nu har möjlighet till snabb och flexibel hemleverans. KICKS lager är strategiskt beläget i Jordbro, strax söder om Stockholm, vilket möjliggör att 2,4 miljoner mottagare i Stockholm och Uppsala kan få sitt paket hem till dörren redan samma kväll. Detta vid beställningar lagda innan kl. 12 under vardagar. Boende i övriga delar av landet får sitt paket dagen efter.

Instabox är en fraktjänst som innebär att de fraktar paketet till ett centralt beläget förvaringsskåp, i stället för att frakta till de vanliga utlämningsställena.Tanken är att kunderna på så sätt både ska slippa passa butikernas öppettider och stå i kö. Instabox täcker i första hand Sveriges storstäder och leveransen sker oftast samma dag som beställningen läggs.

Hållbarhetstänk viktigt vid val av samarbetspartner

Vid valet av samarbetspartners för sina expressleveranser var det viktigt för KICKS att de har ett starkt hållbarhetstänk kring sina leveranser. Båda fraktbolagen arbetar här målmedvetet med att ta ansvar för sina kunders klimatpåverkan. Gemensamt för bolagen är bland annat att de hela tiden arbetar med att optimera sin trafikplanering och samlastar olika sändningar för att få effektiva rutter. Best Transport inkluderar även 100% klimatkompensationon i alla sina transporter.

Relaterade Artiklar