Jula storsatsar på digitala prisetiketter
Hem NYHETER Jula storsatsar på digitala prisetiketter

Jula storsatsar på digitala prisetiketter

Publicerat av: Redaktionen

Julas digitala omställning fortsätter.

Jula storsatsar på digitala prisetiketter 2Under året kommer alla varuhus i Sverige att förses med digitala prisetiketter.

– Digitala prisetiketter tar oss till nästa nivå. Under förra året testade vi olika lösningar och nu har vi bestämt oss. Vi är kostnadsmedvetna och därför har det varit viktigt att säkerställa lönsamhet och kundnytta, säger Magnus Sigurd, affärsutvecklingschef.

Implementering av digitala prisetiketter är en stor investering som samtidigt är nödvändig för fortsatt utveckling av kunderbjudandet.

– Digitaliseringen av våra varuhus går nu in i en ny fas, de digitala etiketterna ger så mycket mer möjligheter än att bara sätta ett digitalt pris. Saker som i den fysiska handeln tidigare inte var möjligt kan vi med digitala prisetiketter göra ganska enkelt. De olika kanalerna börjar flyta ihop, upplevelsen i varuhusen närmar sig nu upplevelsen på webben, säger Magnus Sigurd.

100% priskontroll

Förutom det uppenbara, gällande exempelvis hantering av prisjusteringar och hundraprocentig priskontroll, finns många andra fördelar med de nya etiketterna, inte minst när det gäller information till kund och även personal.

– Med digitala prisetiketter kan vi nu sömlöst möta kundens förväntningar på ett ännu bättre sätt. Vi vet att vi alltid kommer att ha rätt pris på alla våra produkter på samtliga plattformar. Saldo och inventering säkerställs enklare, och produkter finns alltid på rätt plats. Vi får helt enkelt en högre kvalité i vårt totala erbjudande, säger Magnus Sigurd.

Stark leverantör

Det är SES-imagotag, världsledande inom digitala etiketter och prisautomatisering, som kommer leverera Julas digitala prisetiketter.

– Vi är mycket stolta över att ha blivit utvalda av Jula, den ledande DIY-kedjan i Norden, att effektivisera kedjans affärsprocesser och förbättra kundupplevelsen i Julas butiker. Detta partnerskap stärker ytterligare SES-imagotags närvaro på den strategiska Nordiska marknaden och visar återigen värdet av vår ledande molnlösning i kombination med våra prisbelönta elektroniska etiketter, säger Thierry Gadou, ordförande och VD, SES-imagotag.

Systeminstallationen i Julas verksamhet görs av det svenska företaget Idnet.

De digitala prisetiketterna kommer att rullas ut skarpt först i Sverige under 2019, och sedan Norge och Polen under 2020.

Relaterade Artiklar