Johan Lagercrantz blir ny vd för MatHem

I december kliver Johan Lagercrantz in som ny vd på MatHem, Sveriges största matbutik på nätet.

Johan Lagercrantz blir ny vd för MatHem 1
Johan Lagercrantz

Han kommer närmast från rekryterings- och bemanningsbolaget Randstad Sweden Group AB, en del av den internationella koncernen Randstad Group som förmedlar arbeten till över 600 000 människor över hela världen, där han varit vd. Dessförinnan var Johan Lagercrantz vd för Proffice Industrial and Logistics och innan dess satt han på vd-stolen på bemanningsföretaget Komet som förvärvades av Proffice år 2011. Han har även haft flera försäljnings- och marknadsföringspositioner inom telekommunikation.

– Jag ser verkligen fram emot att bli en del av MatHem. MatHem är ledande inom e-handel för mat vilket är ett område som växer väldigt snabbt och ligger helt rätt i tiden. Jag kan inte tänka mig ett mer spännande företag att få jobba med, säger Johan Lagercrantz.

Nu finns ambitionen att lyfta MatHem till en ny nivå med hjälp av rätt fokus och satsningar.

– MatHem har haft en god utveckling de senaste åren. Samtidigt är detta en bransch som utvecklas snabbt vilket ställer höga krav på service och effektivitet. Jag ser enormt stor utvecklingspotential i MatHem, som i mina ögon är den mest spännande plattformen inom svensk livsmedelsindustri. Jag ser väldigt mycket fram emot att få bygga vidare, berättar Johan Lagercrantz.

År 2019 har varit händelserikt för MatHem. Kinnevik klev in som delägare i februari och grundarna Tomas och Karolin Kull valde i maj att lämna sina operativa poster. Sedan dess har Andreas Bernström som är styrelseordförande agerat arbetande styrelseordförande i väntan på MatHems nya vd.

– Vi är väldigt nöjda med att Johan har accepterat den här rollen. Johan är en stark ledare, med gedigen erfarenhet och bevisad förmåga att leverera resultat. Han har också ett stort matintresse vilket, i kombination med 10 års erfarenhet i bemanningsbranschen, gör honom till rätt person för denna rollen. Vi ser med spänning på framtiden och välkomnar Johan till Mathem, säger Andreas Bernström, styrelseordförande för MatHem.