Jiricom släpper körjournal med inbyggd fartkameravarnare
Hem PRODUKTNYHETER Jiricom släpper körjournal med inbyggd fartkameravarnare

Jiricom släpper körjournal med inbyggd fartkameravarnare

Publicerat av: Redaktionen

Var du en av drygt hundratusen som förra året blev bötfälld på grund av en fartkamera?

Just nu lanserar Jiricom en unik funktion som hjälper dig att hålla koll på Sveriges alla 2 141 stationära fartkameror.

Enheten påminner dig om att en kamera närmar sig när du är ute och kör – och varnar dessutom om det skulle gå lite för fort.

Det innovativa IoT-bolaget från Småland fortsätter att testa gränserna för vad som ryms i en liten box. Det handlar om Jiricoms flaggskeppsprodukt – au2:ONE – som nu även får en inbyggd fartkameravarnare.

-Idén med fartkameravarnaren dök upp efter ett samtal med en av våra kunder, säger Jimmy Thörnlöf, delägare på Jiricom och fortsätter: Vi försöker alltid ha örat mot marken och ta in vad som efterfrågas där ute.

Men hur funkar det? Jo, när du närmar dig en stationär fartkamera börjar au2:ONE blinka. Om du kör för fort så piper boxen tills att du kommer ner i rätt hastighet. au2:ONE påminner dig helt enkelt så att du kan sänka farten i god tid.

– Vi visar att vi är en snabbfotad aktör på marknaden när vi kan ta en idé likt denna, lanserar den tre månader senare och gör vår körjournal först i världen med inbyggd fartkameravarnare, avslutar Jimmy Thörnlöf.

Det som får au2:ONE att sticka ut från sina konkurrenter är just att allting är samlat i en och samma enhet. Viktiga funktioner, såsom, automatisk körjournal, föraridentifiering, trängselskatt, om du behöver hjälp eller ändring av restyp, kräver ofta att du köper till ytterligare utrustning. Jiricom erbjuder allt i en och samma enhet, därav namnet au2:ONE.

Relaterade Artiklar