Jabra lanserar en ny uppsättning true wireless-hörlurar för ännu bättre ljudupplevelser
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGAR Jabra lanserar en ny uppsättning true wireless-hörlurar för ännu bättre ljudupplevelser

Jabra lanserar en ny uppsättning true wireless-hörlurar för ännu bättre ljudupplevelser

Publicerat av: Redaktionen

Jabra lanserar idag en helt ny uppsättning true wireless-hörlurar; Elite 7 Pro för den som bara nöjer sig med det bästa, Elite 7 Active för den aktive och Elite 3 som ger mycket ljud för pengarna.

Bland nyheterna finns förbättrad samtalskvalitet, längre batteritid och en uppdaterad design som ger ännu bättre passform.   

Ljud- och videoteknikföretaget Jabra lanserar en ny uppsättning true wireless-hörlurar i Elite-serien för tre olika typer av användare; Pro, Active och Core. True wireless-hörlurar är öronsnäckor som sitter direkt i örat och samtidigt är helt kabelfria, både till ljudkällan och inbördes mellan öronen. De första modellerna i den nya uppsättningen av true wireless-hörlurar är Elite 7 Pro, Elite 7 Active och Elite 3. De tre hörlurarna är framtagna med banbrytande true wireless-teknik avsedd att skapa ännu bättre ljudupplevelser.

Elite 7 Pro är utformad för de som kräver samtal och musik av absolut högsta kvalitet. Elite 7 Active är skräddarsydd för användare med en aktiv livsstil. Elite 3-hörlurarna erbjuder hög ljudkvalitet till ett lägre pris än liknande produkter på marknaden.

– Vi är idag mer uppkopplade än någonsin tidigare. Kraven på att kunna röra sig fritt och ta samtal och lyssna på musik varsomhelst har drivit på innovationstakten med en ny uppsättning true wireless-hörlurar för att verkligen säkerställa utmärkt ljud- och samtalskvalitet oavsett plats och aktivitet. Med Elite 7 Pro, Elite 7 Active och Elite 3 bevisar vi åter igen att vi leder den tekniska utvecklingen inom området, säger René Svendsen-Tune, VD på Jabra.

JabraElite 7 Pro – absolut högsta kvalitet

Elite 7 Pro är hörlurarna för de som vill uppleva ljud och samtal av absolut högsta kvalitet. För samtal använder hörluren Jabra MultiSensor VoiceTM som kombinerar benledningsteknik, fyra kraftfulla mikrofoner och Jabras unika algoritmer. Benledningstekniken plockar med hjälp av en sensor upp vibrationerna som uppstår i käkbenet när man pratar. Signalen blandas sedan med det ljud mikrofonerna plockar upp och det omgivande bruset blockeras. Detta gör att personen man pratar med inte störs av ljud från ens omgivning.

Elite 7 Pro har också justerbar aktiv brusreducering (ANC) som effektivt stänger ute ljud från omgivningen. Exakt hur mycket ljud från omgivningen som ska släppas in justeras enkelt i appen Jabra Sound+ med hjälp av Jabras HearThrough-teknik. I appen kan användaren även optimera musikupplevelsen. Genom att skapa en profil i appen och genomgå ett test med olika ljud kan sedan Jabras unika mjukvaruteknik MySound skapa en helt personaliserad musikupplevelse.

Elite 7 Pro är Jabras minsta hörlur hittills och är hela 16 procent mindre än Jabra Elite 75t, som tidigare var Jabras minsta hörlur. Genom att utnyttja Jabras databas med 62 000 unika bilder och insikter om det mänskliga örat har Jabra kunnat producera Jabra Elite 7 Pro som erbjuder optimerad komfort och storlek.

Elite 7 Pro klarar nio timmar oavbruten speltid med aktiv brusreducering och med laddningsetuiet utökas detta till 35 timmar. Stöd finns för Alexa, Siri och Google Assistant* (*endast Android). Väderklassad med IP57.

JabraElite 7 Active – för den aktive

Även Elite 7 Active är en true wireless-hörlur och erbjuder det bästa ljudet för de med en sportig eller på annat sätt aktiv livsstil. Den har samma ljudkvalitet som Elite 7 Pro, med fyra inbyggda mikrofoner för samtalskvalitet, ytterligare två mikrofoner för personifiering, samt justerbar aktiv brusreducering (ANC) som effektivt stänger ute oljud på gymmet eller i andra bullriga miljöer.

För en aktiv livsstil är det kritiskt att hörlurarna sitter helt bekymmersfritt och omärkbart i örat. Elite 7 Active är därför framtagen med en ny teknik, Jabra ShakeGrip, med flytande silikongummi och vingfri design som gör att de stannar kvar i öronen även under tuffa och svettiga träningspass.

Jabra Elite 7 Active klarar nio timmar oavbruten speltid med aktiv brusreducering och med laddningsetuiet utökas detta till 35 timmar. Stöd finns för Alexa, Siri och Google Assistant* (*endast Android). Väderklassad med IP57.

Jabra lanserar en ny uppsättning true wireless-hörlurar för ännu bättre ljudupplevelserJabraElite 3 – mycket ljud för pengarna

Med sina fyra mikrofoner levererar Jabra Elite 3 avsevärt bättre ljud och samtal än andra produkter i samma prisklass som vanligtvis endast har en mikrofon. Ljudet är kraftfullt med 6 mm stora högtalarelement. Hörlurarna erbjuder även ljudisolering med HearThrough awareness-teknik. Ljudisoleringen, kombinerat med de fyra mikrofonerna och 6mm stora högtalarelement, skapar en överlägsen ljudupplevelse än liknande produkter på marknaden.

I appen Jabra Sound+ går det även att anpassa ljudet både under samtal och vid spelning av musik. Jabra Elite 3 kommer i fyra olika färger, Dark Grey, Light Beige, Lilac och Navy och har sju timmars batteritid som med laddningsetuiet utökas till 28 timmar. Väderklassad med IP55.

Pris och tillgänglighet:

Elite 3 finns i butik från den 1 september, medan Elite 7 Pro och Elite 7 Active kommer att finnas i butik från den 1 oktober.

Elite 7 Pro: 2 199 SEK

Elite 7 Active: 1 999 SEK

Elite 3: 899 SEK

Relaterade Artiklar