Jabra lanserar det intelligenta videosystemet Jabra PanaCast och tar plats i mötesrummet
Hem NYHETER Jabra lanserar det intelligenta videosystemet Jabra PanaCast och tar plats i mötesrummet

Jabra lanserar det intelligenta videosystemet Jabra PanaCast och tar plats i mötesrummet

Publicerat av: Redaktionen

Jabra, ledande inom ljud och ljudlösningar, presenterar idag Jabra PanaCast, världens första smarta Plug-and-play videokonferenslösning med panoramabild.

Jabra lanserar det intelligenta videosystemet Jabra PanaCast och tar plats i mötesrummet 2Det här intelligenta videosystemet har en 180-graders panoramabild som säkerställer att alla som är i rummet syns. Jabra PanaCast är perfekt för både mindre och medelstora mötesrum, den erbjuder heltäckande video, ljud och data, vilket är viktigt för samarbete som sker via video.

Lanseringen följer det senaste förvärvet av Altia Systems. Jabra har alltid fokuserat på lösningar som stödjer produktivitet genom förbättrad koncentration, dialog och samarbete. Med Jabra PanaCast kombinerar Jabra sin 150åriga expertis inom ljud med branschens nya videoteknik.

Denna lösning underlättar samarbete på ett fantastiskt sätt.

Jabra PanaCast är världens första lösning för samarbete med panoramavideo tack vare tre stycken 13-megapixelkameror. Tillsammans fungerar de som en via den inbyggda tekniken i Jabra PanaCasts visionsprocessor. Tillsammans ger kamerorna en 180-graders panoramabild som ger en naturlig upplevelse, en viktig funktion för att skapa förtroende, ökat engagemang och i slutändan uppnå bättre affärsmässiga resultat snabbare, trots att ni inte befinner er i samma rum.

Heltäckande lösning

Jabra PanaCasts avancerade kameror och mikrofoner av fjärde generationens teknologi och intelligenta vision-mjukvara fungerar tillsammans som en för att ge en optimal upplevelse. Nu kan vilket rum som helst användas för en videokonferens med en heltäckande upplevelse med panoramabild. Jabra PanaCast gör det möjligt för företag att utnyttja alla deras mötesytor, vilket eliminerar en stor del (40 procent) av det slöseri på utrymme som traditionella videolösningar orsakar.

Intelligent resurshantering

Jabra PanaCasts inbyggda personigenkänning gör det möjligt för företag att enkelt identifiera mötesdeltagarna. När AV och IT blir mer och mer integrerade så blir behovet av korrekt data större. Den kommande Jabra PanaCast API:n kommer att låta utvecklare och partners fråga systemet om information i realtid så som uppgifter om antal mötesdeltagare.

Den avancerade AI-tekniken använder ett Convolutional Neural Network (CNN) som räknar antalet deltagare i synfältet, upp till 12 meter bort, och sammanställer numerisk data som organisationen kan använda för att informera om kalenderhantering, utnyttjande av rum och resurshantering eller för att automatisera anläggningens krafttillgångar, så som TV-skärmar, ljus, videokonferensutrustning med mera. Tekniken kommer att finnas tillgänglig genom Jabra PanaCast API, skapad för Windows operativsystem och kan användas i alla större ytor så som klassrum, auditorium och allmänna möteslokaler.

– Vi har alltid värderat vikten av ljud och den personliga interaktionen i alla våra produkter. Introduktionen av Jabra PanaCast visar vårt engagemang för att uppnå optimalt samarbete och produktivitet med hjälp av både ljud -och videoteknik. Nu är det dags att föra medarbetare på resa och medarbetare i mötesrummet närmare varandra genom högkvalitativ plug-and-play video till era mötesrum, säger René Svendsen-Tune CEO på Jabra.

För mötesrummet till liv

Jabras ledande konferenshögtalarserie Speak kan integreras med PanaCast för att optimera upplevelsen. Detta gör det möjligt för användare att ha möten vart de än befinner sig utan att behöva kompromissa med ljudkvalitet. Med hjälp av Jabras unika teknologi har de även skapat en rundstrålande mikrofon med röstkvalitet i HD som ger en 60-graders täckning och som tar upp ljud från alla vinklar.

Jabra PanaCast ger ett unikt värde för mötesrum och andra utrymmen samt möter alla krav på ett modernt videosamarbete. Den monteras lätt på en digital skärm eller vägg med tillgänglig monteringsutrustning. Den USB-baserade utrusningen möjliggör anslutning till kompatibla enheter för snabb installation och mobilitet.

Lösningen är kompatibel med populära molnbaserade lösningar som inkluderar Microsoft Teams, Skype, Zoom,Cisco WebEx, Slack, Google Hangouts, GoToMeeting, Unify Circuit, BlueJeans och mer. Så folk kan dra igång på bara några sekunder med deras redan existerande hjälpprogram för samarbete genom att koppla ihop enheten genom datorns USB-ingång.

– Vi vill utmana marknaden inom både video -och ljudlösningar med lösningar som erbjuder det bästa inom ljud, video och data. De första gensvaren är lovande, användare rapporterar en fyrfaldig tillväxt inom videobaserade möten och nästan 20 procent kortare möten, säger René Svendsen-Tune VD på Jabra.

Nyckelfunktioner och specifikationer: 

  • Enkel plug-and-play uppkoppling utan krav på programvara via en USB-kabel
  • 180-graders panoramavy integreras med video från tre kameror i realtid, dynamiskt ihopsatt i Jabra PanaCasts visionsprocessor
  • Naturlig upplevelse som inkluderar alla på samma sätt
  • Kristallklart ljud som tar upp allas röst i rummet med Jabras Speak-serie
  • 0 % bortkastat utrymme med marknadens första multikamerasystem
  • Intelligent Vision (AI-lösning) förutser och anpassar automatiskt så folk kan fokusera på mötet och diskussionen
  • Branschledande intelligent autonom och kontinuerlig zoom som optimerar synfältet för att inkludera alla i mötet
  • Jabra PanaCast Vivid 2.0 anpassar videoegenskaperna automatiskt för att optimera videoupplevelsen under olika ljusförhållanden
  • Den kommande öppna och standardbaserade API:n ger data för företag och partners för att bygga mervärdestjänster kring Jabra Panacast: som kan hjälpa till att optimera arbetsflöden, automatisera rum -och kalenderhantering, möjliggöra miljövänligt energisparande så som att stänga av utrustning som ej används för tillfället (smart building capabilities enablement)

Relaterade Artiklar