ITAB har tecknat avtal med den italienska dagligvarukedjan Megamark Group avseende Checkout-systemet ScanMate.
Hem NYHETER ITAB har tecknat avtal med den italienska dagligvarukedjan Megamark Group avseende Checkout-systemet ScanMate.

ITAB har tecknat avtal med den italienska dagligvarukedjan Megamark Group avseende Checkout-systemet ScanMate.

Publicerat av: Redaktionen

ITAB, en av Europas ledande leverantörer av butikskoncept, har tecknat ett avtal med den italienska dagligvarukedjan Megamark Group avseende Checkout-systemet ScanMate, även inkluderande kompletterande Checkout-produkter.

ITAB har tecknat avtal med den italienska dagligvarukedjan Megamark Group avseende Checkout-systemet ScanMate. 2Detta kommer att innebära en helt ny Checkout Arena-lösning för butikerna i Megamark Group.

Megamark Group, en dagligvarukedja i Italien med cirka 200 butiker, har testat ScanMate-lösningen under hösten 2018 och har nu lagt den första ordern avseende ScanMate. ITABs ScanMate-system är en kassadisk som ITAB utvecklat under de senaste två åren och är en modell i EasyFlow-familjen med automatiserad kassadiskteknik. Grundprinciperna för ScanMate-systemet är desamma som för EasyFlow vilket innebär ett effektivt och konsumentvänligt sätt att sänka kostnaderna, öka kapaciteten och förbättra servicen i kassan. ScanMate är ett dubbelsidigt kassasystem som hanterar två sidor och fyra konsumenter samtidigt. En ScanMate hanteras av endast en värdinna / kassör vilket minskar driftskostnaderna.

Denna första order har ett uppskattat värde på ca 2 mEUR och är i linje med ITABs strategi att driva den digitala omvandlingen i butikerna.

Fabrizio Sarcinella och Nicola Dentamaro, Technical department managers på Megamark Group:

“Vi har testat ITABs ScanMate-system och är övertygade om att detta är rätt och vår framtida lösning för våra butiker. Det minskar våra kostnader i kassan, samtidigt som den ökade kapaciteten minskar köerna och därigenom ger bättre service till konsumenten. Den nya Checkout Arenan etablerar Megamark i framkant för innovationer. Vi ser fram emot att etablera det nya systemet i flera av våra nya butiker i år då vi planerat flera butiksöppningar där alla butiker kommer att vara utrustade med det nya ScanMate-systemet. ”

Ulf Rostedt, VD för ITAB Shop Concept AB:

“Detta är ett bevis på att vår Checkout Arena-strategi är uppskattad av våra kunder. ITAB investerade tidigt i butiksautomation och med fokus på digitalisering inom detaljhandeln ser vi nu ett växande intresse för automation som ett sätt att sänka kostnaderna och öka servicen. Vi är väldigt glada att ha Megamark ombord som kund hos ITAB. “

Relaterade Artiklar