IT-Total sponsor till framgångsrika e-sportlaget Granit Gaming
Hem GAMINGE-SPORT IT-Total sponsor till framgångsrika e-sportlaget Granit Gaming

IT-Total sponsor till framgångsrika e-sportlaget Granit Gaming

Publicerat av: Redaktionen

IT-konsultbolaget IT-Total går in i e-sport och blir sponsor till det Svenska e-sportlaget Granit Gaming som tillhör e-sporteliten.

IT-Total sponsor till framgångsrika e-sportlaget Granit Gaming 1

Matchtröja Granit Gaming

– E-sport växer enormt och vår bransch ligger ju väldigt nära. Det ska bli oerhört spännande att följa både Granit Gaming och utvecklingen av e-sport. Tittandet på e-sport ökar explosionsartat och är ett intressant område för oss att synas inom. Nära 450 000 svenskar tittar på e-sport en genomsnittlig dag – vilket är betydligt fler än de som tittar på traditionell sport. E-sport har redan fler tittare än både NBA och NHL, säger Peter Wallin, Sälj- & marknadschef på IT-Total.

Precis som inom traditionella sporter måste utövarna ligga i hårdträning och det kräver både hängivenhet och disciplin att bli en professionell e-sportare.

Sverige är ett av de länder som är mest framstående inom e-sport . Det finns både duktiga utövare samt ett stort allmänintresse. Inte nog med att antalet följare av e-sport ökar, allt fler tv-kanaler börjar även sända turneringarna som tidigare bara gick att följa på nätet.

Relaterade Artiklar