iRobots robotmopp lanseras på Elgiganten

Ser du en framtid där robotar lagar mat, städar ditt hem och serverar dig kaffe varje morgon?

Tro det eller ej, men framtiden är närmare än du tror. Som ett komplement till robotdammsugaren lanseras imorgon iRobots robotmopp på Elgiganten.

Moppa är en syssla som kräver både tid och ansträngning. Från hinkar med smutsigt vatten till otympliga moppar gjorda av konstfibrer som snabbt blir ofräscha, att moppa kan omöjligen vara någons favoritsyssla.

Med detta i åtanke har iRobot nu lanserat en robotmopp, där det ända du behöver göra är att fylla tanken, trycka på start och låta roboten göra sitt.

– Robotmoppen bidrar till en fantastisk utveckling av städning i hemmet. Alla gillar att ha det rent hemma och nu kan dina golv bli skinande rena varje dag, utan minsta ansträngning. Det häftiga med iRobots robotmopp är att den kommunicerar med din robotdammsugare för att kunna moppa där dammsugaren precis gjort rent, säger David Rönngård, försäljningschef för vitvaror på Elgiganten.

Robotdammsugare har sålts på Elgiganten sedan 2008. Sedan dess har den underlättat städningen för tiotusentals hushåll i Sverige.

År 2015 blev robotdammsugaren utsedd till årets julklapp av HUI research, institutet som årligen utser årets julklapp. Efter det har robotdammsugaren blivit ännu mer populär, det blir varje år allt vanligare att man väljer en robot när man skall köpa en ny dammsugare. Däremot ersätter inte en robotdammsugare vanliga dammsugare hel och hållet, utan ett hushåll har ofta två, till och med kanske tre, olika sorters dammsugare. Dessa är ofta en klassisk dammsugare som kommer in i olika skrymslen och vrår, en robotdammsugare som står för den vardagliga städningen samt en handdammsugare som funkar bra till möbler och även till bilen. Med en robotmopp behöver du däremot inte 3 olika sorters moppar, utan det räcker faktiskt med bara en – robotmoppen. Då den kommunicerar med din robotdammsugare blir golvet alltid skinande rent, nu kan flera rum och stora utrymmen bli rena och fräscha, varje dag, utan ansträngning från dig.

– Robotdammsugarna har blivit bättre och bättre med tiden. Nu har vi robotar som tömmer dammbehållaren själv och sen ber robotmoppen gå ut och moppa efteråt. Detta ersätter i stort sett helt den dagliga städningen, säger David Rönngård.