InvisibleShield i partnerskap med Kastus om antimikrobiell teknik i skärmskydd

InvisibleShield, ett ZAGG-företag och den ledande globala innovatören inom skärmskydd, tillkännager ett nytt strategiskt partnerskap med Kastus som gör det möjligt för InvisibleShield att via innovativ antimikrobiell teknik eliminera upp till 99,99 procent av skadliga bakterier, i sitt sortiment av skärmskydd för surfplattor och smartphones.

InvisibleShield i partnerskap med Kastus om antimikrobiell teknik i skärmskydd 1Mobiltelefoner och surfplattor är en väsentlig del av det moderna livet, men vid flitig användning kan en mobil enhet alstra tio gånger fler bakterier än de flesta toalettstolar. Det är ingen överraskning att konsumenterna är oroliga för att använda pekskärmsytor och därmed utsättas för smittsamma bakterier. InvisibleShield strävar efter att främja välbefinnande i dagens mobila och digitala samhälle. Partnerskapet med Kastus utvidgar InvisibleShields förmåga att förbättra och främja en sund användning av teknik.

– Vi är entusiastiska över att bli partner med Kastus på grund av deras innovativa tillvägagångssätt för antimikrobiella ytbehandlingar. Den antimikrobiella tekniken är fullt integrerad i våra skärmskydd för att alltid fungera och inte slitas under produktens livstid, säger Chris Ahern, CEO för ZAGG.

Kastus mission är att minska skadliga bakteries smittspridning med sin antimikrobiella ytbeläggning. Den patenterade processen tillämpas under glastillverkningsprocessen, och det är vetenskapligt bevisat att den blockerar upp till 99,99 procent av alla skadliga bakterier. “Kastus Intelligent Surface Technology” levererar ett antimikrobiellt skydd till alla behandlade glasytor på skärmskydd för mobila enheter, som alltid är på plats hela produktens livslängd.

– Vi är glada över att samarbeta med ZAGG eftersom de är en perfekt partner för vår innovativa teknik, inte minst på grund av deras marknadsledande position och globala räckvidd, men också för deras fokus på innovation. Kombinationen av InvisibleShields skärmskydd, förbättrade med Kastus unika funktionalitet, skapar en kraftfull plattform för båda företagen att öka tillväxten samtidigt som det gynnar och skyddar konsumenten, säger John Browne, grundare och CEO, Kastus.