Innovation bortom utskrifter
Hem NYHETER Innovation bortom utskrifter

Innovation bortom utskrifter

Publicerat av: Redaktionen

Richard Thomas från Brother International Europe ser ett nytt kapitel som främjar innovation och kommenterar den globala teknikspecialistens senaste banbrytande design.

Innovation bortom utskrifter 2En 110 år lång tradition av innovation är ett arv som vilket internationellt företag som helst kan vara stolt över.

För ett välkänt skrivarföretag som Brother innebär det att fortsätta driva innovation som ligger utanför den traditionella ”trygghetszonen”. Det innefattar att testa nya områden för att bryta ny mark, skapa marknadsandelar och behålla sin relevans på dagens marknad.

Det är här de senaste framstegen inom forskning och utveckling vid vårt huvudkontor i japanska Nagoya kommer in i bilden – en trio med lasermarkeringsenheter som bränner högupplösta bilder på plast och metall och som drivs av ren väteenergi.

Enheter som du kanske inte förväntar dig från Brother?

Vårt varumärke är känt för sin laserutskriftsteknik med hundratals skrivare, DCP- och MFC-enheter i färg och svartvitt som lanserats på marknaden under årens lopp. Det är dessutom känt för sina etikettskrivare som underlättar för vårdsektorn och detaljhandeln.

Den här utvecklingen får en logisk fortsättning tack vare våra lasermarkeringsmaskiner, tre enheter som har utformats för tillverkningsindustrin och andra branscher med identifieringskrav för produkter med låg volym/högt värde.

Det innebär att serienummer och koder kan etsas direkt in i plast och metall på såväl platta som runda föremål – alla med en precision på 120 x 120 mm och två modeller som etsar 240 x 240 mm.

Lasermarkeringsserien inkluderar LM-2550 och LM-2500, som etsar med 5 watt, samt den nya flaggskeppsmodellen LM-3200F. Den senare enheten har en ny, kraftfullare fiberlaser som etsar snabbare och med 20 watt.

Som en del i Brothers kontinuerliga produktutveckling har den japanska avdelningen för forskning och utveckling även fokuserat på att skapa ett vätebatterisystem som genererar ren energi – restprodukten i processen är vatten.

Tekniken har utformats för att generera reservenergi vid naturkatastrofer, i nödsituationer för att stötta infrastruktur som kollektivtrafik och trafikljus och för användning vid utomhuskonserter och andra liknande evenemang.

Den högeffektiva bränslecellen av polymerelektrolyter ger inga utsläpp och utgör nästa generations energisystem.

Lanseringen visar tydligt att Brother fortsätter att driva innovation och utveckla banbrytande produkter. Vår innovation innebär att vi utnyttjar framgångarna från vår tidigare teknikutveckling och tillämpar dem på enheter som banar väg för en lysande framtid för vårt varumärke.

Relaterade Artiklar