Ingram Micro breddar utbudet av skal genom samarbete med Richmond and Finch
Hem DISTRIBURÖRERINGRAM MICRO Ingram Micro breddar utbudet av skal genom samarbete med Richmond and Finch

Ingram Micro breddar utbudet av skal genom samarbete med Richmond and Finch

Publicerat av: Redaktionen

Richmond & Finch är ett svenskt varumärke som lanserades sommaren 2015.

Ingram Micro breddar utbudet av skal genom samarbete med Richmond and Finch 2En av grundarna Mats Wikström berättar:

”Vi såg att det saknades ett riktigt bra skalvarumärke inom fashion. Visst fanns det de som hade ett starkt varumärke som de satte på skal men vi såg en möjlighet att bygga upp ett unikt skalmärke som var moderiktigt”.

Det var också just inom mode som man hämtade inspirationen till att det skulle finnas två årliga kollektioner; en ”Summer/Spring” och en ”Fall/Winter”. På så sätt skulle färgen och utseendet på skalet följa med trenden inom kläd- och modeindustrin.

Skaltillverkaren vill nu växa sig starkare även inom telekomledet och från och med den 1 februari blir Ingram Micro huvuddistributör för Richmond & Finch i Norden.

”Vi har tidigare haft samarbete med Ingram Micro inom andra varumärken och när vi sökte en stark och väletablerad distributionspartner som inte bara kan växa med oss i Norden utan även i resten av världen, föll valet ganska enkelt på Ingram Micro. Vi ser mycket fram emot vad det nya samarbetet kommer innebära för vår försäljning, framförallt av våra nya stöttåligare skal”, säger Mats.

Under 2017 lanserade man en ny kollektion av skal under namnet ”Freedom” för att möta det ökade behovet av att skydda telefonen.

”Allt eftersom telefonerna ökar i kostnad och värde, ökar också önskan att skydda sin telefon bättre, samtidigt som man fortfarande är mån om utseendet”, berättar Mats.

Man har därför tagit fram stöttåliga skal som skall skydda telefonen i vardagliga situationer men som fortfarande har samma snygga, slimmade och kompakta design som originalet.

”Att vi nu lägger till Richmond & Finch i vår produktportfölj ger oss ett ännu starkare sortiment inom moderiktiga och stöttåliga skal”, säger Jesper Höglund, Produktchef för tillbehör hos Ingram Micro.