Elgiganten uppmärksammar International Repair Day
Hem E-HANDELELGIGANTEN In Store Repair lansering av Elgiganten i samband med International Repair Day

In Store Repair lansering av Elgiganten i samband med International Repair Day

Publicerat av: Redaktionen

Lördagen den 16 oktober är det International Repair Day, i samband med detta passar Elgiganten på att lansera In Store Repair i ytterligare två städer.

– På Elgiganten vill vi göra det lätt att göra rätt.

Att tekniken fungerar är avgörande för kunden i dagens digitala liv och därför vill vi att det ska gå både snabbt och enkelt att reparera sina trasiga produkter, säger Niclas Eriksson VD på Elgiganten.

Ett genomsnittshushåll i Europa har 72 elektroniska produkter. Elva har gått sönder eller används inte längre. Alltför många produkter får en för kort livslängd på grund av olyckor eller felaktig användning. EU kommissionens konsumentundersökning visar att konsumenter ofta är villiga att reparera produkter om det är enkelt. Med enkelheten i fokus har Elgiganten valt att lansera lokala verkstäder i sina varuhus, något som de kallar för In Store Repair.

Elgiganten uppmärksammar International Repair DayIn Store Repair innebär alltså att verkstäderna finns i det lokala varuhuset. Genom att produkter inte måste skickas i väg för att repareras blir processerna både effektivare och mer hållbara i och med minskade transporter. Alla Apple produkter repareras direkt i Elgigantens varuhus, oavsett vart produkten är köpt. Eftersom Elgiganten är en auktoriserad Apple-reparatör fortsätter garantin gälla även när produkten reparerats. Majoriteten av reparationerna som utförs idag är iPhonereparationer.

– Mobiltelefonen blir allt viktigare för att vardagen ska fungera. Med detta i åtanke har vi valt att bygga upp ett nätverk av verkstäder i flera av våra butiker runt om i Sverige. I dagsläget har vi In Store Repair i 8 varuhus, men fler ska det bli, säger Niclas Eriksson VD på Elgiganten.

I tillägg till 6 varuhus i Stockholmsområdet finns nu In Store Repair även i Göteborg och Malmö. I samband med International Repair Day på lördag kommer Elgiganten erbjuda 50% rabatt på alla In Store Repair reparationer. Behöver du byta skärmen på din iPhone, eller kanske har det blivit dags att byta batteri? Passa i så fall på att göra det på lördag den 16 oktober för att få ta del av erbjudandet.

Relaterade Artiklar