IKEA testar leverans via Instabox med start idag
Hem E-HANDEL IKEA testar leverans via Instabox med start idag

IKEA testar leverans via Instabox med start idag

Publicerat av: Redaktionen

IKEA väljer att samarbeta med frakttjänsten Instabox för göra e-handeln ännu mer flexibel.

IKEA testar leverans via Instabox med start idag 1

Beställningar från IKEA kan nu hämtas ut i Instabox över 70 utlämningsställen i Stockholm

Leveransalternativet är tillgängligt för kunderna i Storstockholm med start den 31oktober. Faller testet väl ut kan fler kunder runt om i Sverige välja Instabox när de handlar på IKEA.se.

– Våra kunder ska kunna handla var, hur och när de vill. Ibland vill man åka till varuhusen, ibland handla online – ta med själv eller få det hemlevererat. Och nu testar vi möjligheten att hämta IKEA-paket hos Instabox, säger Freddy Johansson, utvecklingsansvarig Stockholm, IKEA Sverige.

Det kommer främst att vara mindre heminredning som levereras via Instabox, så som köksartiklar, soffklädslar och dekoration. IKEA-kunder i Stockholm kommer att ha över 70 uthämtningsställen att välja bland. Den beräknade leveranstiden är kopplad till val av box. Kunden shoppar som vanligt på IKEA.se. Om de har postnummer som ingår i testet och om varorna är i rätt storlek kommer de sedan att kunna välja Instabox som leveransalternativ och bestämma sig för vilken box varorna ska levereras till.

– Vi har sett att det finns ett behov i storstäderna av att ha fler valmöjligheter för våra kunder när de handlar online och nu ger vi våra Stockholmskunder chansen att hämta ut sina varor på fler platser och i många fall även under en längre tid på dygnet, beroende på var Instaboxs skåp är utplacerade, säger Freddy Johansson.

Instabox är utlämningsboxar i olika storlekar. Skåpen är utplacerade runtom i landet, bland annat i Stockholm, i kollektivtrafiknätet, i shoppingcenter, mataffärer och närbutiker. IKEA är första heminredningsaktören hos Instabox.

– IKEA är ledande inom heminredning och är kända för sina smarta lösningar i vardagen. Vi är stolta över att få vara en del av deras e-handelssatsning, där vi tillsammans hoppas kunna bli ännu en smart lösning för folks vardag, säger Alexis Priftis, VD på Instabox.

Testet genomförs av Inter IKEA Systems, global IKEA franchisegivare och ägare av IKEA-konceptet samt IKEA Sverige som ansvarar för kundupplevelse och försäljning i Sverige.

Relaterade Artiklar