Ikea Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2021
Hem NYHETER Ikea Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2021

Ikea Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2021

Publicerat av: Redaktionen

För andra året i rad har möbelföretaget Ikea tilldelats utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

På andra plats hamnar hygienföretaget Essity följt av Sveriges Radio som bland annat rankats högt för sin coronasäkrade arbetsplats. Utmärkelsen delas ut av rekryterings- och bemanningsföretaget Randstad.

Varje år ger tusentals svenskar sin syn på vad som är viktigast hos en arbetsgivare i Randstad Employer Brand Research, världens största oberoende employer branding-undersökning. I årets undersökning har över 4 700 svenskar svarat på vad de tycker om Sveriges 150 största bolag och myndigheter och precis som i fjol står Ikea som vinnare.

– Vi är glada och stolta över att ännu en gång utses till Sveriges mest attraktiva arbetsgivare i Randstads undersökning. Vi har ett speciellt år bakom oss där det har varit viktigare än någonsin att vara en inkluderande arbetsplats där våra medarbetare kan känna sig hemma. Utmärkelsen visar att vi fokuserar på rätt saker och ger oss energi i vårt fortsatta arbete med att vara en fantastisk arbetsplats där man kan ta med sig hela sitt jag till jobbet, säger Cornelia Kaufmann, People and Culture manager på IKEA i Sverige.

Det är femte gången som möbeljätten mottar utmärkelsen och man är inte bara etta totalt. Ikea rankas högst i hela fyra av tio kriterier som respondenterna får utvärdera arbetsgivarna inom: trivsam arbetsmiljö, stark ekonomisk ställning, gott rykte och goda karriärmöjligheter.

– Ikea är ett företag som prioriterar kultur och goda värden. De arbetar hårt för att skapa en arbetsplats som medarbetarna älskar och det här syns även utåt. De vinner mycket välförtjänt även i år. Det är bara att gratulera, säger Catrine Jack, employer branding-expert på Randstad.

I övrigt är det stora omkastningar på topplistan. Bland de tio bäst placerade bolagen är sex av tio nya. Hygien- och hälsobolaget Essity placerar sig som tvåa före public service-bolaget Sveriges Radio som tangerar sin tidigare bästa placering. Sveriges Radio premieras bland annat för sitt arbete med att skapa en covid 19-säker arbetsmiljö.

Den ökade bredd av branscher som sågs i fjol har också den fortsatt. Hela åtta branscher finns nu representerade i toppen av Randstad Employer Brand Research.

Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2021:

1. Ikea (1)

2. Essity (ny)

3. Sveriges Radio (5)

4. Volvo Cars (2)

5. Försvarets Materielverk (ny)

6. EY (ny)

7. Södra Skogsägarna (ny)

8. CGI (ny)

9. Volvo Group (3)

10. Systembolaget (ny)

Relaterade Artiklar