IFA: LG introducerar världens första OLED-TV med 8K-upplösning
Hem NYHETER IFA: LG introducerar världens första OLED-TV med 8K-upplösning

IFA: LG introducerar världens första OLED-TV med 8K-upplösning

Publicerat av: Redaktionen

LG Electronics (LG), som redan är en ledare inom TV-innovation, introducerar världens första 8K (7680 x 4320) OLED-TV vid IFA 2018.

IFA: LG introducerar världens första OLED-TV med 8K-upplösning 2Den 88-tum stora 8K LG OLED TV-enheten har över 33 miljoner självlysande bildpunkter för att skapa det äkta svarta och ojämförbara kontrastförhållande som definierar OLED TV:s legendariska bildkvalitet.

I och med att OLED TV-leveranser förväntas fördubblas på marknaden under 2018 och nå över nio miljoner enheter år 2022 fortsätter LG att öka OLED-andelen i sin premium-tv-portfölj och driva på ett storskaligt anammande av OLED-TV bland konsumenter. Även om 8K TV-marknaden fortfarande är i sin linda, förväntas den växa till mer än 5 miljoner enheter före 2022 och LG är fast besluten att leda ultra-premium-marknaden med sin 8K OLED TV-teknik.

Trots framsteg inom LCD-området har OLED ofta kallats “nästa generations bildskärmsteknik” eftersom OLED avger sitt eget ljus och därmed eliminerar behovet av någon form av bakgrundsbelysning. Detta gör det möjligt för toppmoderna TV-apparater som omdefinierar både bildkvalitet och produktdesign. LG har inte bara lyckats bana väg för sådana tekniker, utan har också framgångsrikt kunnat marknadsföra dem.

”LG: s första 8K OLED TV utgör den absoluta framkanten av teknisk prestation och är nästa steg i utvecklingen inom bildskärmsteknik”, säger Brian Kwon, vd för LG Home Entertainment Company. “4K OLED spelade en viktig roll för att omforma TV-industrin och LG är övertygad om att 8K OLED kommer att göra detsamma.”

Besökare kan ta en första titt på 88-tums 8K LG OLED TV på IFA 2018, tillsammans med andra innovationer inom TV-teknik i LG-montern i Hall 18 i Messe Berlin.

Relaterade Artiklar