ICA öppnar automatiserat e-handelslager i Stockholm
Hem E-HANDEL ICA öppnar automatiserat e-handelslager i Stockholm

ICA öppnar automatiserat e-handelslager i Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

E-handeln har ökat kraftigt under de senaste åren, bara under 2020 ökade ICAs e-handel med 117 procent.

ICAs ambition är att skapa en e-handel som kommer att kunna växa med ICAs behov under många år framöver.

ICA har investerat 1,1 miljarder kronor i e-handelslagret i Brunna, Stockholm och teknologin i Ocado. E-handelslagret är utrustat med Ocados automationslösning med unika anpassningar till ICAs affärsmodell med fria handlare i samverkan. ICA är först ut med en högautomatiserad lösning för e-handel med livsmedel.

ICA öppnar automatiserat e-handelslager i Stockholm– I samarbete med brittiska Ocado, som är världsledande på e-handel med mat, har vi utvecklat en ny plattform som är skalbar för framtidens behov. Partnerskapet med Ocado ger förutsättningar för att förbättra ICAs kunderbjudande och effektivisera e-handeln inom livsmedel och på sikt också för fler produktområden, säger Anders Svensson, vd ICA Sverige.

I takt med att kundernas behov och krav ändras behöver ICA möta upp med snabbrörlighet, flexibilitet och anpassning.

Med hjälp av Ocados lösning erbjuds kunderna en mer personlig e-handel och tekniken ger handlarna rätt förutsättningar för att skapa en onlinebutik som är lönsam, effektiv och kan anpassas till handlarnas unika behov.

– Det nya e-handelslagret i Stockholm gör det möjligt att möta den snabbt ökade efterfrågan av e-handlad mat i Stockholm och Mälardalsregionen. Det nya lagret tillsammans med Ocados automationslösning skapar förutsättningar för en långsiktigt lönsam e-handel. Att vi dessutom är först i Sverige med ett högautomatiserat lager inom livsmedel gör mig extra stolt, säger Peter Muld, chef strategi & transformation ICA Sverige.

– Nu tar vi nästa steg med ICAs e-handel och gör det möjligt för lokala ICA-butiker att erbjuda sina kunder en mer personlig och smidig upplevelse även på nätet, för att göra vardagen enklare. Det högautomatiserade e-handelslagret i Stockholm har kapacitet att leverera ett betydligt större attraktivt sortiment och täcker efterfrågan i Stockholmsregionen för flera år framåt, säger Tony Holmberg, e-handelschef ICA Sverige.

Fastigheten har en totalyta på 32 000 kvadratmeter och ligger i Brunna, Upplands Bro kommun i Stockholm. E-handelsverksamheten i Jordbro kommer att flyttas över successivt till det nya lagret.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>