Hem NYHETER ICA-handlaren Magnus skyddar sin butik mot trängsel med Securitas produkt SafeCount

ICA-handlaren Magnus skyddar sin butik mot trängsel med Securitas produkt SafeCount

Publicerat av: Redaktionen

Securitas har i flera år tillhandahållit olika säkerhetstjänster till ICA-butiker.

ICA-handlaren Magnus skyddar sin butik mot trängsel med Securitas produkt SafeCount 2

Magnus Wassén säkrar sin ICA-butik med Securitas senaste produkt SafeCount som meddelar besökarna hur många som befinner sig i butiken innan de går in.

Nu testar ICA-handlaren Magnus Wassén Securitas senaste produkt SafeCount i sin butik. En modern lösning för att förhindra trängsel och smittspridning i butiker, köpcentrum och andra handelsområden.

Systemet bygger på sensorer som monteras över entrédörrar och effektivt räknar alla personer som passerar under med en träffsäkerhet på uppemot 99 procent. Med hjälp av en monitor som placeras vid entrén blir besökarna informerade redan innan de kliver in i butiken huruvida de kan gå in eller bör vänta utanför. Vid installationen sätts ett tröskelvärde för hur många som får lov att vistas i butiken samtidigt, samt ett värde för när systemet ska varna för att maxgränsen snart är nådd.

Magnus Wassén äger och driver ICA Nära Norrviken i Stockholm och har sedan några veckor tillbaka testat SafeCount i sin butik, och han är väldigt positiv.
– Vi är ju mitt i en pandemi och att då kunna hjälpa kunden med att bedöma säkerheten att vistas i butiken är väldigt relevant och viktigt. Vi jobbar även framtidsinriktat för att förstå våra kundflöden bättre och där hjälper systemet oss också.

Hur upplevde du installationen?
– Det gick både enkelt och smidigt utan några störningar. Installationen genomfördes efter två veckor planering och viktigt var att inte påverka kundströmmen under själva installationen.

Har Securitas varit behjälpliga?
– Ja, mina kontakter har varit snabba och givande. Jag har under resan alltid fått snabb och relevant återkoppling på de frågor som uppstått. Vi har även fått personliga och pedagogiska dragningar om systemets olika funktioner vilket vi uppskattat.

Och till sist, skulle du kunna rekommendera produkten till andra handlare?
– Vi är ganska nya i systemet men vi ser att det kommer att hjälpa oss i framtiden.

Relaterade Artiklar