Hur svenska företag förbättrats genom teknologi
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGAR Hur svenska företag förbättrats genom teknologi

Hur svenska företag förbättrats genom teknologi

Publicerat av: Redaktionen

Nu när vi lever i en nästan fullt digitaliserad värld vänder vi vår uppmärksamhet mot de företagen.

Hur svenska företag förbättrats genom teknologi 2De som legat i fören till utvecklingen av nya teknologier, och det är naturligtvis mycket spännande som händer på den fronten.

Många av dessa företag jobbar hela tiden med att förbättra sina nuvarande tekniker för att nå nya höjder av innovation. Just här i Sverige har vi blivit kända i modern tid för att ligga före i IT-utvecklingen, och det är tack vare ett antal företag som dessa. Nedan utforskar vi lite närmare vilka några av dessa företag är och vad de gör.

Tänk dig att du står böjd över din tvättmaskin, irriterad över det korta och oidentifierade felmeddelandet som blinkar på displayen. Du har provat att trycka på alla knappar, stängt av och satt på igen, och det är för sent att ringa leverantören (som dessutom finns i Kina). I framtiden kan detta bli ett problem som blir som bortblåst, om Stockholmsbaserade Mavenoid får bestämma. De håller på att skapa en AI-teknik som är lagrad med svar på maskiners olika felmeddelanden, och som ska kunna skicka instruktioner direkt till

användaren så fort maskinen visar felmeddelandet. Det betyder att användaren själv kan fixa problemet där och då, utan att behöva googla, ringa tekniker eller stressa.

Ett annat Stockholmsföretag som är ledande inom innovativ teknik är MRG Gametek. Företaget startade sin verksamhet med en vision att forma spelindustrins framtid, och har sedan dess skapat prisvinnande spel på sajter som till exempel Mr green co. Det är inte så konstigt kanske att företagets små tech-team uppfinner så många innovativa spel och tekniker, med tanke på hur väl de tar hand om sina anställda och välkomnar nyanställda. När en ny person ansluter sig till företaget välkomnas de med en onboarding-process för att integrera dem i företaget, vilket naturligtvis skapar en härlig atmosfär att arbeta i.

Ytterligare en industri som står inför en make-over är modeindustrin. Nu handlar det inte om onlineshopping längre som den stora nyheten – det är något som de flesta affärer gör. Så för att sticka ut krävs något extra – och det är något som företaget TrusTrace är medvetna om. De har skapat en lösning genom blockkedjeteknik som kan spåra klädernas resa – med allt från råmaterialens ursprung till var de tillverkats och hur. Detta skulle innebära en mer transparent och rättvis marknad, där konsumenter med gott samvete kan handla och ha på sig det de vill.

För att fortsätta denna nya tradition av innovativ svensk teknik behövs det införas från grunden. Det är viktigt att man inför den rätta tekniken i Sveriges skolor från en tidig ålder, så att bra digitala verktyg blir normen i alla skolor runt om i landet. Förutom genom politik kan detta påverkas genom näringslivet, exempelvis med hjälp av utbildningsdagar, föreläsningar och initiativ online, för att främja ungas intresse och kunskap av den digitala världen.

Det råder ingen tvivel om att svenska IT-företag ligger långt fram i utvecklingen, samtidigt som de banar vägen för omvärlden på många sätt. Det gäller dock att fortsätta främja denna innovativa gen om det ska fortsätta även i framtiden.

Relaterade Artiklar