Hur spelmarknaden ligger i framkant med betalningsmetoder

Spelmarknaden blomstrar som aldrig förr. Allt fler spelbolag dyker upp, men också fler spelare.

Detta beror givetvis på att spelen har blivit mer lättillgängliga i den digitala era vi lever i. I samband med att teknologin har utvecklats har också betalningsmetoderna förändrats och när det kommer till den biten kan vi kort och gott konstatera att spelmarknaden ligger i framkant.

Ett sätt att locka spelare

När vi kikar på dagens spelmarknaden så kan vi se att det finns flera sätt än bara välkomsterbjudanden att locka till sig spelare med. Inte minst spelar casino betalningsmetoder en allt större roll när spelintresserade ska välja aktör att vända sig till. De flesta vill undvika krångel med papper, kontokort och annat som tar tid. Nej, de är ute efter snabba och enkla lösningar. Något spelvärlden idag står till godo med.

E-legitimation

Med hjälp av elektronisk legitimation kan spelare sköta sina insättningar på ett smidigt och tryggt sätt med hjälp av säkerhetsappen Mobilt BankID. Den aktiveras genom din internetbank och gör mer eller mindre att du kan använda mobiltelefonen som din bankdosa. Denna app samverkar bra med den omåttligt populära betalningsappen Swish, som gör att du bara behöver skriva in beloppet och vilket telefonnummer, eller Swishnummer, summan med pengar skall överföras till.

Allt fler personer, som handlar på nätet, föredrar att använda sig av Swish, detta enligt appens officiella sajt. Numera är Swish även den vanligaste betalningsmetoden på den enorma eventsajten Ticketmaster.se.

Kryptovaluta

Ja, teknologin tar stora kliv. Nu kan vi se att den stigande digitala valutan vi kallar för bitcoin (kryptovaluta) har funnit sin plats på spelmarknaden. Essensen med kryptovaluta på spelmarknaden är att spelare ska kunna göra anonyma, men också vad de anser vara tryggare, insättningar. Att betala med kryptovaluta är ännu inte givet hos samtliga spelbolag. Snarare är det en lösning som få aktörer erbjuder, men vi ser att den förekommer allt mer.

Visst är spelmarknaden i fas med samtiden och är en av de marknader som bidrar till att nya betalningsmetoder etableras. När det kommer till just kryptovalutan så siar vi om att den kommer att bli allt mer vardaglig, både på spelmarknaden och utanför.

Vilken betalningsmetod föredrar du på nätet?