Huaweis fototävling Next Image: Över 27 000 bidrag från hela Europa
Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Huaweis fototävling Next Image: Över 27 000 bidrag från hela Europa

Huaweis fototävling Next Image: Över 27 000 bidrag från hela Europa

Publicerat av: Redaktionen

För knappt en månad sedan lanserade Huawei fototävlingen Next Image där företaget ska kora Europas bästa smartphonebilder.

Huaweis fototävling Next Image: Över 27 000 bidrag från hela Europa 2Sedan starten har tusentals fotoentusiaster från hela kontinenten skickat in sina bidrag. Tävlingen har öppet fram till och med den 20 augusti.

Har du någonsin funderat på hur det känns att få dina foton erkända och uppmärksammade? I så fall är du inte ensam. Över 27 000 bilder har nämligen skickats in, varav närmare 600 svenska bidrag, till Huaweis tävling Next Image. Tävlingen innefattar totalt sex kategorier varav den populäraste är kategorin naturbilder där hela 16 000 bidrag hittills kommit in.

– I dag är det så mycket enklare att ta bilder jämfört med hur det var för bara en generation sedan. Det är otroligt hur teknikens framsteg går hand i hand med hur vårt samhälle förändras. I samband med utvecklingen av AI och det faktum att vi nu kan bära med oss verktyg, såsom en intelligent telefon, kommer potentialen för att skapa fantastisk konst bara att öka. Detta ser vi redan i Next Image-tävlingen som har mängder av fantastiska bidrag, säger Alex Lambrechts, Certifierad Leicafotograf.

Efter att allmänheten röstat fram sina favoritbilder kommer en jury att utse en Grand Prix-vinnare samt en segrare i respektive kategori.

Vinnaren av Grand Prix-priset för bästa foto kammar hem 10 000 euro, en MateBook X och en fotoresa till Italien. Dessutom kommer vinnaren publiceras i National Geographic och få chansen att delta i en 10-dagars fotoutställning i Italien arrangerad av tidskriften. Segrarna i respektive kategori kommer kamma hem 2 000 euro och en MateBook X. Samtliga vinnare kommer dessutom att publiceras i den legendariska tidskriften National Geographic.

Älskar du att fotografera?

Tveka inte att registrera dig på http://campaign.consumer.huawei.com/eu/ till och med den 20 augusti. Röstning är tillgänglig fram till 28 augusti och juryn kommer att meddela vinnarna den 10 september.

Juryn består av: Yanmin Wang – Huaweis regionschef för Norden och Central- och Östeuropa Dominic Bracco – National Geographic-fotograf Alex Lambrechts – Certifierad Leica-fotograf Tomasz Lazar – World Press Photo-fotograf Bobby Anwar – Dansk fotograf Gal Gadot – Skådespelerska, Ambassadör för Huawei P20-serien

Relaterade Artiklar