Huaweis EMUI 9 på väg mot 100 miljoner användare globalt
Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Huaweis EMUI 9 på väg mot 100 miljoner användare globalt

Huaweis EMUI 9 på väg mot 100 miljoner användare globalt

Publicerat av: Redaktionen

Antalet användare av Huaweis Android-anpassade operativsystem, EMUI 9, är nu uppe i 80 miljoner användare globalt.

Huaweis EMUI 9 på väg mot 100 miljoner användare globalt 1

Huaweis EMUI 9 på väg mot 100 miljoner användare globalt

Antalet försätter att öka och operativsystemet görs nu tillgängligt för modeller som Mate9 och P10. EMUI 9 uppskattas nå 100 miljoner användare vid slutet av juni i år. Utvecklingen går helt i linje med tidigare statistik från till exempel IDC som visar att Huawei växer och tar sig allt närmare en global förstaplats.

– Vårt operativsystem innehåller många uppdateringar, ett förbättrat användargränssnitt och är väldigt uppskattat av vår publik. Nu gör vi EMUI 9 tillgängligt för fler och ser till att även användare av tidigare modeller kan ta del av den senaste versionen. Genom att göra detta så beräknar vi att 100 miljoner mobilanvändare har EMUI 9 vid slutet av juni i år, säger Sofia Björnerfors, PR ansvarig på Huawei Consumer Group i Sverige.

EMUI 9.0 är Huaweis anpassade Android P-baserade operativsystem. EMUI 9.0 offentliggjordes den 1 september i Tyskland och den 5 september i Kina, och Huawei var en av de tidigaste användarna av den Android P-mjukvaran. EMUI 9 görs nu också tillgängligt för modeller som Mate9 och P10 som lanserades i slutet av 2016.

I listan nedan presenteras de modeller som kan uppgraderas till EMUI 9. Instruktioner hittar användaren under inställningar/system/programuppdatering. För att användaren ska se vilken version mobilen har hittar man det under Inställningar/system/om telefonen.

– P30, P30 Pro och P30 lite

-P20 lite 2019, P smart 2019, Y6 2019

-Mate20 Pro och Mate20 lite

-P20, P20 Pro och P20 lite

-Mate10 Pro

-P10, P10 Plus och Mate9 Pro

Huawei har en global marknadsandel på 19 %

Världens mobiltelefontillverkare levererade totalt 310,8 miljoner enheter under första kvartalet 2019 enligt IDC. De flesta tillverkare har en fortsatt nedgång i antal enheter förutom Huawei som fortsatt går starkt. Huawei rapporterade i slutet av 2018 att företagets försäljning av mobiltelefoner gått från 3 miljoner 2010 till 200 miljoner. Huawei rankas bland de tre största mobilvarumärkena i världen och företaget fortsätter vara den näst största tillverkaren av mobiltelefoner i världen. Huawei har en global marknadsandel under första kvartalet 2019 på 19 % enligt IDC. Motsvarande siffra för första kvartalet 2018 var 11,8 %.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>