Huawei tar populära Watch GT-serien till nästa nivå – lanserar Watch GT 3
Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Huawei uppgraderar populära Watch GT-serien till nästa nivå – lanserar Watch GT 3

Huawei uppgraderar populära Watch GT-serien till nästa nivå – lanserar Watch GT 3

Publicerat av: Redaktionen

Nya Huawei Watch GT 3-serien imponerar med design och estetik som påminner om traditionella klockor.

Samtidigt erbjuder den upp till två veckors batteritid och omfattande uppgraderingar av funktioner från föregående generation.

Den nya smarta sportklockan erbjuder hälsofunktioner för alla behov samt skräddarsydda, vetenskapligt baserade träningsplaner för att uppmuntra användaren till en hälsosam livsstil.

I takt med att kroppsnära teknik blir alltmer populär ökar även kraven på att de ska vara snygga och gå att anpassa efter användarens egen stil. Men smarta klockor fyller även fler syften tack vare mängden funktioner som ger användaren en överblick över sin hälsa och hjälper till att hitta bra hälsovanor.

Modern klocka med klassisk design
Huawei Watch GT 3 kommer i två storlekar, 46 mm och 42 mm. Båda modellerna påminner till stor del om traditionella och eleganta analoga klockor. Båda modellerna är mycket lätta (42,6 g respektive 35 g) där Watch GT 3 på 42 mm är en tunnare modell vilket gör att det finns olika modeller för olika preferenser.

Klockans framsida är gjord av rostfritt stål vilket är ett lätt och starkt material som är både värme- och köldtåligt. Samtidigt har baksidan av klockan, i kompositmaterial, fått förbättrad hållfasthet.

Urtavlan på Huawei Watch GT 3 har uppgraderats både vad gäller skärmupplösning och storlek. Jämfört med den tidigare generationen på 1,3 tum ger Huawei Watch GT 3 ett större skärmområde för båda modellerna. Ett välvt 3D-glas ger tillsammans med skärmen tydlig skärpa så du behöver inte oroa dig för att missa viktig information när du sneglar ner mot handleden. För första gången i GT-seriens historia kommer Huawei Watch GT 3 utrustad med en roterande krona och taktil feedback, vilket bidrar till smidigare åtkomst till funktioner och inställningar.

För att ge användare ett mer personligt utseende finns ett stort utbud av urtavlor och klockarmband för nya Huawei Watch GT 3. Användare kan välja mellan 10 000 olika teman samt ett flertal olika klockarmband, inklusive rostfritt stål, fluorelastomer, läder samt ett milanesiskt armband.

Hållbar batteritid och smarta laddningsalternativ
För att kunna dra nytta av alla funktioner som den smarta klockan erbjuder krävs ett kraftfullt batteri. Modellen på 46 mm erbjuder en batteritid på upp till 14 dagar medan modellen på 42 mm erbjuder en batteritid på upp till 7 dagar vid normal användning.

Huawei tar populära Watch GT-serien till nästa nivå – lanserar Watch GT 3

Den smarta sportklockan har utformats för att förenkla vardagen för den aktiva användaren. Båda modellerna har stöd för snabb trådlös laddning med vanliga trådlösa laddstationer eller powerbanks – vilket är en nyhet i Watch GT-familjen. Dessutom är den utrustad med omvänd trådlös laddning så att användare kan använda sin smarta Huawei-telefon för att ladda klockan utan att behöva ta med sig en separat laddare, vilket är både praktiskt och bekvämt.

Den fantastiska batteritiden och de bekväma laddningsalternativen bidrar till att användare kan använda sin smarta sportklocka när som helst utan avbrott.

Uppgraderad hårdvara och programvara för bättre hälsoövervakning
Huawei Watch GT 3 stöder den nya pulsmätningstekniken TruSeen 5.0+, som gör det möjligt att mäta både hjärtfrekvens och syresättning av blodet (SpO2) med ännu större noggrannhet. Vidare erbjuder den nya smarta klockan en ergonomiskt utformad 2,5D-bakboett med noggrant polerat konvext krökt glas, som passar handledens form. Designen bidrar inte enbart till att klockan är bekväm att bära, den minskar även effektivt störning från externt ljus och förbättrar kvaliteten på pulsmätningen.

Övervaka din hälsa med vetenskaplig noggrannhet
Som användarens assistent för hälsoanalys erbjuder Huaweis nya smarta klocka mätning av både SpO2 och kroppstemperatur dygnet runt. Kombinerat med kontinuerlig pulsmätning fokuserar Watch GT 3 även på din andning, stress och menstruationscykel för att hjälpa dig både förstå och förbättra din hälsa. Huawei TruSleep 2.0 ger omfattande data och hundratals förslag på hur användaren kan förbättra sin sömnkvalitet.

En professionell tränare på din handled
Huawei Watch GT 3 erbjuder 100+ träningslägen, inklusive 18 professionella träningslägen för att användare ska kunna utforska olika sporter. Dessutom erbjuder klockan skräddarsydda träningsplaner enligt användares fysiska tillstånd och träningsvanor. Användare kan sätta sina egna träningsmål och hålla koll på sina resultat i realtid direkt i klockan eller i Huawei Health-appen. Dessutom kan den smarta klockan ge röstpåminnelser om träningsmålen och träningsstatus, ge feedback om framsteg och mycket mer under träningen.

Watch GT 3 är i nuläget kompatibel med 30 appar, inklusive vanliga träningsappar som utökar ekosystemet och ger användare bättre kontroll över sin data. Dessutom kan de som gillar att träna utomhus dra nytta av GPS-positionering med två frekvenser som ger användare en mer exakt platsangivelse.

Pris och tillgänglighet
Huawei Watch GT 3-serien kommer finnas tillgänglig på den svenska marknaden i slutet av året. Det rekommenderade cirkapriset är SEK 2 990 inklusive moms för Watch GT 3 42 mm och 46 mm med läderarmband och svart armband. Det rekommenderade cirkapriset för Watch GT 3 42 mm och 46 mm i rostfritt stål och guldfärgat milanesiskt armband är SEK 3 490.

Relaterade Artiklar